reklama 11A

Global Champions míří na sever. Stockholm čeká další nadupaný mítink

ikonka

Švédská metropole zažije během třetího červnového víkendu osmé kolo série Global Champions. Před domácí fanoušky předstoupí zlatí hrdinové z Tokia, tedy jejich vítězný tým. A s nimi řada jezdeckých superstar včetně členů družstva Pražských lvů.
14.06.2022 13:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Série Global Champions 2022 je ve své polovině. K dalšímu kolu se okruh plný napínavých momentů přesune z Francouzské riviéry do hlavního města Švédska. Ve Stockholmu se odehraje ve dnech 17. až 19. června už osmý mítink.
 
O body do žebříčků budou jezdci a koně bojovat na historickém olympijském stadionu, který je sám o sobě významným jezdeckým dědictvím. Existuje více než sto let, během nichž zažil olympijské hry 1912 a 1956 a také Světové jezdecké hry, jež se konaly v létě 1990.
 
Před domácím publikem se předvedou zlatí hrdinové z olympiády v Tokiu Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson a Henrik von Eckermann. V čele s nimi je přihlášena enormně silná jezdecká sestava, do níž patří také Jérôme Guéry, Daniel Deusser, Harrie Smolders, Marcus Ehning, Edwina Tops-Alexander, Rolf-Goran Bengtsson, Nicola Philipaerts a také vítěz obhájce triumfu v LGCT Grand Prix Stockholm Scott Brash.
 
Z aktuální top 10 v tabulce jednotlivců v rámci Longines Global Champions Tour odstartuje šest jezdců včetně lídra a vítěze letošní LGCT Grand Prix Hamburku Christiana Ahlmanna. Svou pozici má šanci vylepšit čtvrtý muž individuálního žebříčku Ben Maher. Olympijský šampion sebou do Skandinávie veze koňskou hvězdu nejtěžšího kalibru – ryzáka Explosiona W.
 
Ale jsou tu i další, kteří mohou promluvit do současného rozložení sil v seriálu. Například Pieter Devos. Ten bude zároveň v týmové soutěži Global Champions League hájit barvy družstva Prague Lions, a to spolu s Leopoldem van Astenem.
 

Psali jsme: Prague Lions letos podruhé vyhráli GCL. Dotahují se na Berlin Eagles

 
Program závodů slibuje skvělou podívanou. Prvním vrcholem mítinku je dvoukolová soutěž týmů Global Champions League. Úvodní část se odehraje v pátek 17. června od 18:15 hodin. Pojede se na překážkách s výškou do 155 centimetrů. Druhé kolo pak uvidí diváci o den později od 14:55 hodin a jeho překážky budou ještě o pět centimetrů vyšší. 
 
Sobotní podvečer bude patřit LGCT Grand Prix s překážkami vysokými do 160 centimetrů. Její začátek je stanoven na 18:50 hodin. Jezdci nebudou bojovat pouze o cennou trofej, ale také o vstupenku do Super Grand Prix, jež se tradičně pojede při listopadové galashow světového parkuru GC Prague PlayOffs v libeňské O2 areně. Účast v ní si již zajistili Ludger Beerbaum díky vítězství v Dauhá, Katrin Eckermann po triumfu na Miami Beach a Denis Lynch, který byl druhý v Mexico City za již kvalifikovaným Ludgerem Beerbaumem. V Madridu při čtvrtém kole nenašla přemožitele Sanne Thijssen a třetí kvalifikovanou ženou je Malin Baryard-Johnsson, která zazářila v St. Tropez. Praha uvidí také Christiana Ahlmanna – vítěze Velké ceny Hamburku a prozatím poslední superstar, jež má také jisté místo v Super Grand Prix je Daniel Deusser, který nenašel přemožitele v Cannes.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE