reklama 11C

Pamino splnil roli favorita, Škobis si odvezl z Velké Chuchle hattrick

ikonka

Stáj Viktoria byla dominantním faktorem nedělního klusáckého mítinku v Chuchle Areně Praha. S Paminem ovládla ročníkový test čtyřletých, s Fairwayem mezinárodní klání francouzských klusáků a slavila i s tříletým Kane Fortunou.
20.07.2020 08:20  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Pražskou letní cenou čtyřletých pokračovala v neděli 19. července klusácká sezona na závodišti Chuchle Arena Praha. Přípravný dostih před klusáckým derby měl jasného favorita - hnědáka Pamina, který vyhrál devět ze svých deseti startů včetně Jarní ceny čtyřletých.
 
Hvězdu majitele Zdeňka Škobise a trenérky Petry Handschuhové provázel na start stájový kolega Game Atout a také tentokrát se důležitá ročníková zkouška proměnila v tréninkovou jednotku stáje Viktoria. Tempo v poklidu diktoval Game Atout před Paminem a když šlo v závěrečném okruhu do tuhého, favorit pohodlně přešel na špici. V posledním oblouku se sice pokusil zahrozit domácí odchovanec Lord, ale na výsledku to nic nezměnilo. Pamino zvítězil jistě o 1 délku a připsal si desáté vítězství kariéry v kilometrovém čase 1:16,1. Druhý Game Atout porazil o tři délky Top Secret J’, Lord doběhl čtvrtý.
 
Zdeněk Škobis se radoval i v druhém vrcholu neděle, šestém dílu seriálu Prix du Trotteur Francais na 2180 metrů, který měl tentokrát díky účasti koní z Německa a Polska mezinárodní obsazení. V klíčové chvíli zacválal polský favorit Diable Maya, Škobis si v sulce pětiletého Fairwaye vybudoval velký náskok a pohlídal si zadržené vítězství. Díky vypuštěnému závěru se mu Němec Equimax nakonec přiblížil na 2 1/4 délky, třetí příčku bral Cyrano du Jal.
 
Hattrick Zdeňka Škobise a stáje Viktoria dotvořil Kane Fortuna v prvním dostihu dne Ceně EquiTV. Tříletý valach nasadil k velkému sólu a i ve čtvrtém startu kariéry si udržel neporazitelnost. Výrok rozhodčích zněl “zadrženě 14”, dominanci tříletých koní dotvořila druhá Havana Misi. Kane Fortuna vyběhl kilometrový čas 1:16,8.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE