reklama 11B

Hvězdy klusácké premiéry: Vítěz derby kraloval, Game Atout ohromil

ikonka

V obou vrcholech letošní klusácké premiéry v Chuchle Arena Praha se radovali favorité. Zatímco ve Velké květnové ceně musel Inaccessible Groubojovat, Game Atout a Zdeněk Škobis poztráceli ostatní francouzské klusáky už daleko před cílem.
16.05.2020 18:00  |  Autor: Martin Cáp, Josef Malinovský  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

O měsíc později než bylo původně plánováno se v sobotu 16. května rozběhla klusácká dostihová sezona. Zahajovací mítink za zavřenými dveřmi v Chuchle Areně Praha nabídl sedm atraktivních klání  a hned dva vrcholy dne.
 
Ve Velké květnové ceně hlavního města Prahy na 2180 metrů se po sérii úspěšných startů ve vídeňském Krieau vrátil na českou půdu úřadující vítěz Českého klusáckého derby Inaccessible Grou. Pětiletého valacha stáje OR-FEA vedl jeho trenér Jaromír Kotásek, který měl na startu i loňského sériového vítěze Un Nuage d’Osmoz s Veronikou Poršovou.
 
Po startu se ujal diktování tempa sedmiletý Gaudi Boko s jezdcem Pavlem Vávrou, který se místy odpoutal i o několik délek. Z druhého místa ho sledoval bělouš Ready Get. Hlavní vyzyvatel favorita Fighter Pilot s Mykolou Volfem se držel blízko špice, Inaccessible Grou odpočíval kolem páté pozice.
 
Před posledním obloukem zavelel Fighter Pilot k útoku a posouvat se začala také dvojice Kotáskových svěřenců. Ještě při točení do cílové roviny se zdálo, že by vedoucí Gaudi Boko mohl nápor soupeřů vydržet a završit svou sólovou jízdu do úspěšného konce. Necelých dvě stě metrů před cílem se ale přes něj přehnal Inaccessible Grou a posléze i Un Nuage d’Osmoz.
 
Derby-vítěz se prosadil jistě o 1 1/4 délky, na Gaudi Boka zbyla třetí příčka před klisnou Kyza Deux Skree a Fighter Pilotem. Inaccessible Grou vyklusal kilometrový čas 1:17,750.
 
"V posledním oblouku se mi to otevřelo. Měl jsem plné ruce, tak jsem to zkusil a vyšlo to. Jsem moc rád," poznamenal po doběhu Jaromír Kotásek. "V zimě jsme běhali ve Vídni a končili jsme až v únoru, ale pro české dostihy to byla velmi dlouhá přestávka."
 
Škobis první, zbytek nikde
 
I ve druhém vrcholu dne došlo k doběhu raz-dva v podání jedné stáje, ale po zcela odlišném průběhu. Prix du Trotteur Francais na 2180 metrů, první díl série pro klusáky francouzského chovu, se změnila ve velké sólo favorizovaného hnědáka Game Atout ze stáje Viktoria.
 
V sulce se svým majitelem Zdeňkem Škobisem odskakoval z první mety, a tak se hned po prvních stovkách metrů ujal vedení a místy svým soupeřům utekl o nesčetné délky. Škobis se ani na okamžik nemusel o vítězství obávat. V polovině dostihu nechal Game Atout odpočinout a v závěru deklasoval pole o deset délek.
 
Z druhého místa vítěze jistil stájový kolega Fairway, třetí skončil Embargo d’Ukraine. Game Atout vyklusal kilometrový čas 1:17,843. "Vyhrál jsem poměrně lehce, měl jsem plné ruce až do cíle. Hezky jsem se svezl," liboval si Škobis.
 
Klusácká sezona pokračuje už v sobotu 23. května dalším mítinkem v Chuchle Areně Praha.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE