reklama 11C

"Francouzská jízda" Škobise pokračuje, ale klusácký vrchol ovládl Volf

ikonka

Velkým speedem v cílové rovině si doběhl pro vítězství ve Velké ceně hlavního města Prahy sedmiletý Dark Look v sulce se svým trenérem Mykolou Volfem. Mezi francouzskými klusáky potvrdili dobrou formu Fairway a Zdeněk Škobis.
23.05.2020 19:35  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Za deštivého počasí se v sobotu 23. května odehrál vrchol druhého klusáckého odpoledne letošní sezony v Chuchle Areně Praha. Velká cena hlavního města Prahy, známá také pod svým tradičním názvem Cena Flinta, otevřela novou edici celoročního Zlatého okruhu. Na trati 1670 metrů se po škrtu Donadonitranss R sešlo šest tříletých a starších klusáků.
 
O tempo se od úvodních metrů staral sedmiletý Tipsport Boy s Jaromírem Kotáskem, naopak favorit Dark Look odskočil vzadu a jen pozvolna se propracovával polem. Před posledním obloukem se dotáhla na špici hnědka Kyza Deux Skree a přivedla pole do cílové roviny. David Dobrovolný v sulce svěřenkyně svého otce Jaroslava sahal po vítězství, ale to už rozhýbával Mykola Volf druhého Dark Looka a jistě o 1 1/2 délky zvítězil.
 
Na druhé místo přiletěl podobnou koncovkou jako před týdnem dvanáctiletý veterán Un Nuage d’Osmoz a Kyza Deux Skree uhájila třetí příčku. Dark Look slavil při svém čtvrtém letošním a prvním domácím startu premiérové vítězství. Hnědák stáje Sochor s.r.o. vyklusal kilometrový čas 1:14,884.
 
V seriálu pro francouzské klusáky opět dominoval Zdeněk Škobis, který týden po úspěchu s Game Atout usedl do sulky pětiletého Fairwaye. V Ceně Praha TV na 2180 metrů se utkal s Fighter Pilotem vedeným Elenou Salkovič-Volf.
 
Ryzák stáje Sochor s.r.o. po startu spěchal dopředu, ale po několika stovkách metrů byl předstižen Fairwayem a záhy začalo být jasné, že se dostih změní v duel této dvojice. Fairway a Fighter Pilot utekli zbytku pole už v polovině dostihu o nesčetné délky. Salkovič-Volf se v cílové rovině snažila Škobisovi přiblížit, ale Fairway kontroloval situaci a pohlídal si jisté vítězství o 1 3/4 délky. Daleko za druhým Fighter Pilotem obsadil třetí místo Embargo d’Ukraine. Vítěz zaznamenal kilometrový čas 1:18,031.
 
V sobotu se ve Velké Chuchli běžel i dostih našeho serveru. Handicap www.jezdci.cz na 1670 metrů po boji ovládl z poslední mety odskakující černý bělouš Ready Get s Michalem Kalčíkem, který porazil Igora Beuckenswyka a Ginu.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE