reklama 11D

Inaccessible Grou i Fighter Pilot pohotově využili chyb favoritů

ikonka

Klusácká sobota v Chuchle Areně Praha nabídla den plný zvratů, hned několikrát rozhodly o výsledku cvalové chyby v rozhodující fázi dostihů. Trenér Jaromír Kotásek slavil doběh raz-dva ve Velké červnové ceně hlavního města Prahy.
22.06.2020 10:55  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Vrcholem další klusácké soboty v Chuchle Areně Praha byla 20. června Velká červnová cena hlavního města Prahy, známá také pod svým tradičním názvem Cena Tilherra. Na start 2715 metrů dlouhého dostihu se postavila jen pětice koní, ale malé pole se postaralo o dramatickou podívanou.
 
Přesilovku hráli od začátku svěřenci trenéra Jaromíra Kotáska, který z moravských Ratíškovic přivezl silnou trojici vedenou vítězem loňského derby Inaccessible Grou. Úvod dostihu odvodil favoritův tréninkový kolega Tipsport Boy s rakouským jezcem Martinem Redlem, ale ve druhé třetině vytrvalecké trati začala tlačit na tempo čtyřletá Gamelia Dub’s a aktivně si počínal také letošní dvojnásobný vítěz Dark Look.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Pusťte si záznamy klusáckého mítinku v Praze 20. června

 
Rozhodující moment přišel v posledním okruhu. Na protilehlé rovině zacválala nejprve vedoucí Gamelia Dub’s a posléze také Dark Look. Na špici tak zbyli svěřenci Jaromíra Kotáska a nabídnutou šanci už nepustili. Nejvíce sil měl tentokrát dvanáctiletý Un Nuage D’Osmoz, který odkázal Inaccessible Groua o 3 1/4 délky na druhé místo. Třetí Gamelia Dub’s ztrácela dalších deset délek, Dark Look doběhl až čtvrtý.
 
Pro vítězného hnědáka stáje Trotting Stars to byl čtvrtý letošní start v letošní sezoně a po třech umístěních se poprvé prosadil naplno. V sulce s Veronikou Poršovou vyklusal kilometrový čas 1:18,0. 
 
Cvalová chyba výrazně promluvila i do výsledku druhého vrcholu dne, Memoriálu Václava Bořka-Dohalského pro francouzské klusáky. Favorit Fairway se Zdeňkem Škobisem ve vítězné pozici zacválal a prakticky v posledních metrech dostihu tak odevzdal vítězství Fighter Pilotovi s Elenou Salkovič-Volf. Na dalších pozicích proběhli cílem Agrus a Diakene.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE