reklama 11D

Nikola Feherová: Kimberly je náladová. Přesto je milá a umí se smát

ikonka

Drezurní jezdkyně Nikola Feherová se v rubrikovém rozhovoru rozpovídala o svém nezapomenutelném koni, poničce Kimberly. Společně startovaly na republikových šampionátech i mezinárodních závodech. Nikola pro ni nyní hledá novou šikovnou jezdkyni.
20.03.2021 06:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Který z vašich koní dosavadní jezdecké kariéry je pro vás nezapomenutelným?
 
Rozhodně ponička Kimberly, se kterou jsem se stala v roce 2017 mistryní České republiky a následující dva roky vicemistryní. Máme spolu hodně zážitků z mezinárodních závodů a také jsme se spolu zúčastnily dvakrát mistrovství Evropy. Byly jsme spolu v Maďarsku, Rakousku, Polsku.
 
Můžete popsat její povahu?
 
Je náladová jako každá ženská. Jinak je hrozně hodná, milá, nikdy mě nenechala ve štychu. Je také hodně závodivá, učenlivá, no prostě nejlepší.
 
Vzpomenete si na vaše první setkání?
 
Naše první setkání bylo v půlce února roku 2015. Poprvé, jak jsem ji uviděla, tak jsme si padly do oka. Byla přesně taková jakou jsem si vždy přála. Na hlavě bílá lysinka a na třech nohách bílé ponožky.
 
Kterých společných okamžiků si vážíte nejvíce?
 
Za ta léta máme zážitků mnoho. Nejkrásnější jsou procházky do přírody za slunečného počasí a také vyhlídky do kraje či sledování západu slunce.
 

ČTĚTE TAKÉ: Jana Bělíčková: Wolken vyžaduje speciální péči, ale stojí to za to

 

Jaké byly vaše první společné lekce?
 
Padly jsme si do oka hned na začátku, ale stejně jsem si na ni musela zvykat - měla jsem před ní respekt.
 
Vzpomenete si na nějaký společný nezapomenutelný zážitek, který vám utkvěl v hlavě?
 
Když jsem si přehrávala doma video z mistrovství České republiky, překvapilo mě a zároveň potěšilo, že když uslyšela svoje jméno, začala se smát. Natáhla krk, vycenila zuby a zvedla pysk. Prostě udělala škleb.
 
Kde je Kimberly nyní?
 
Stále ji máme ve stáji. Nezávodí, ale stále ji udržuji v kondici. Doufám, že bude brzy po covidu, a najde se pro ni šikovná jezdkyně.
 
Jaké jsou vaše plány pro letošní sezonu?
 
Startovat na tuzemských a mezinárodních závodech s mým devítiletým valachem Gallileem van der Berkenhoeve a dosahovat těch nejvyšších výsledků. Nyní to ale závisí na aktuální zdravotní situaci ve světě.
 
Foto se svolením Nikoly Feherové



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE