reklama 11D

Nebanice hostí Světový pohár. Na západ Čech míří nejlepší jezdci světa

ikonka

Ve středu 14. července startují v Nebanicích mezinárodní vozatajské závody CAI zařazené do Světového poháru. Po loňské přestávce, způsobené covidem, je o účast enormní zájem. Dorazí světová elita. Na seznamu jsou jezdci z třinácti zemí.
13.07.2021 09:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Po loňské, covidem zaviněné, přestávce se do Česka vrací Světový pohár spřežení. Hostí ho tradičně západočeské Nebanice, a to ve dnech 14. – 18. července. 
 
Celkem z třinácti zemí dorazí sportovci, aby změřili síly při této tradiční akci. Na seznamu účastníků jsou jezdci z Belgie, České republiky, Francie, Kanady, Lucemburska, Maďarska, Německa, Nizozemí, Polska, Rakouska, Švédska, Švýcarska a USA.
 
Největší pozornost bude přitahovat soutěž čtyřspřeží, která je bodovaná do seriálu Světového poháru. Při posledním mítinku, který se uskutečnil v roce 2019, se z vítězství radoval Glen Geerts z Belgie. Ten by měl být dle soupisek obhájcem i letos. Ačkoliv je jedním z nejlepších vozatajů světa, bude to mít nesmírně těžké.
 
Proti němu se postaví Nizozemec Bram Chardon, který je aktuálně světovou dvojkou. Dále by měl dorazit vítěz z let 2017 a 2018 Benjamin Aillaud, jenž má v žebříčku FEI pozici číslo osm. Špičkové jezdce vysílá i Německo, které reprezentuje Michael Brauchle nebo Georg von Stein a chybět nebude Maďar Jozef Dobrovitz a Švýcar Jerome Voutaz. České barvy budou hájit tradičně Jiří Nesvačil senior, Jiří Nesvačil junior a Radek Nesvačil.
 
Vypsané jsou dále soutěže jednospřeží a dvojspřeží. V tříhvězdové soutěži párů se představí z českých jezdců třeba Libor Kurka, Ota Bareš, Josef Drábek či Alexandr Soukup. Soutěž singlů pojede Markéta Sedlinská.
 
Diváci se mohou těšit i na účastníky, kteří se v českém prostředí pohybují často, jako jsou Poláci Bartlomiej Kwiatek, Rafal Wojtacha a Jacek Kozlowski, Němci Sandro a Thorsten Koalickovi nebo Rakušan Andreas Ruschitzka.
 
Program začne drezurou, která se kvůli vysokému počtu startujících pojede od středy do pátku. Sobota bude patřit maratonu a akci završí nedělní jízdy mezi kužely.
 
Ilustrační foto: Šarka Veinhauerová 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE