reklama 11B

Rudolfův pohár v Kladrubech neproběhne kvůli COVID-19 ani letos

ikonka

Zástupci Národního hřebčína Kladruby museli přikročit k rozhodnutí, zda se letos v polovině dubna uskuteční mezinárodní vozatajské závody CAI2*/3* známé jako Rudolfův pohár. „S těžkým srdcem musíme i letošní ročník zrušit,“ řekl ředitel hřebčína.
01.03.2021 13:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Vozatajský Rudolfův pohár byl kvůli rozšíření koronaviru SARS-CoV-2 způsobujícího onemocnění COVID-19 nucen zrušit již loňský ročník tohoto tradičního mezinárodního mítinku, který má za sebou již šestnáct ročníků. 
 
„Bohužel se situace pro nás nevyvíjí ani letos příznivě. Stejně jako před rokem, i nyní jsme se museli rozhodnout s dostatečným předstihem, jelikož by nám od tohoto období začaly vznikat největší náklady, které by později nešlo eliminovat,“ konstatuje Jiří Machek, ředitel Národního hřebčína Kladruby nad Labem.
 
Rudolfův pohár se měl v roce 2021 uskutečnit od 15. do 18. dubna a opět mělo jít o první mezinárodní jezdeckou akci roku v České republice pod hlavičkou FEI. Těch je v kalendáři Mezinárodní jezdecké federace hned čtrnáct. 
 
Jen o dva týdny později se měly konat také mezinárodní reiningové závody, ale také Světový pohár v pakrurovém skákání. Pořadatelé CRI3* v Kozlovicích již avizovali, že se akce pravděpodobně neuskuteční, a to i z důvodu přetrvávajících otazníků kolem setrvání reiningu mezi disciplínami sdruženými FEI, resp. nekonání reiningových šampionátů, pro něž měly být kozlovické závody kvalifikací. 
 
Co se týče skokových akcí připravovaných na přelom dubna a května v Chuchle Areně Praha, tak jejich pořadatelé dle dostupných informací zatím usilovně pracují na přípravě závodů, a to i v přípravě, že by musely proběhnout v tzv. sportovní bublině.
 
Ilustrační foto Šárka Veinhauerová (archiv Jezdci.cz)



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE