reklama 11B

Vnučka prince Philipa zdědila lásku k vozatajství. Teď má i jeho koně

ikonka

Britská královská rodina je známá svou láskou ke koním. Pětadevadesátiletá královna Alžběta II. dodnes na koni jezdí a její nedávno zesnulý manžel, princ Philip, byl vášnivým vozatajem. Jeho koně i kočár nyní zdědila vnučka lady Louise Windsor.
23.04.2021 06:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D
 
 
Nedávno zesnulý Princ Philip, manžel britské královny, byl vždy pyšný na svou vnučku lady Louise, protože, stejně jako on, se i ona věnuje vozatajství, v němž i soutěží. 
 
V roce 2019 byla třetí na závodech Royal Windsor Horse Show. Byla to právě lady Louise, kterou mohli diváci při přenosu pohřbu prince Philipa vidět, jak vede jeho dvojspřeží. Kočár byl součástí pohřbu a vezl symbolicky čepici, bič a rukavice a sklenici kostek cukru. A je to lady Louise, kdo milované koně prince Phillipa zdědí a s nimi i jeho kočár. 
 

Psali jsme: Zemřel princ Philip, jedna z nejvlivnějších osobností v historii FEI

 
Připomeňme, že princ Philip, který zemřel 9. dubna, stál 22 let v čele Mezinárodní jezdecké federace FEI. Jejím prezidentem se stal v roce 1964, v době, kdy patřil k nejvlivnějším lidem planety. Díky němu se jezdecký sport mohl těšit z nové úrovně důležitosti.
 
Během svého působení ve vedení Mezinárodní jezdecké federace v letech 1964 až 1986 princ Philip např. inicioval vznik série FEI Jumpiong Nations Cup ™, tj. parkurový Pohár národů. Aktivně též podporoval v 70. letech start série Světového poháru – FEI Jumping World Cup™. V neposlední řadě se zasloužil o vznik Světových jezdeckých her – FEI World Equestrian Games™. Řadu let za tento formát světových šampionátů loboval, přičemž vznik WEG je dotován v roce 1990. 
 
Fanoušci jezdectví prince Philipa mohli před 25 lety vidět osobně také v České republice, konkrétně v Kladrubech nad Labem. Národní hřebčín navštívil 28. března 1996. 
 
Zdroj: Equnews
 
Foto: The Royal Family Channel



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE