reklama 11B

Nathalie Crnková: Dodnes vzpomínám na Pohár národů s Congo Kingem

ikonka

Je to již 10 let, co Nathalie Crnková s Congo King Gainem slavila jeden úspěch za druhým. Vydařená sezona byla později korunována titulem „Kůň roku 2010“ v parkurovém skákání, který si společně převzali na pražském Žofíně. A jak se Congovi daří dnes?
07.05.2020 06:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Před 10 lety vznikl zpravodajský web Jezdci.cz. Tento internetový projekt složený ze samých jedniček a nul nemohl být spuštěn v příhodnější datum – 10. 10. 2010 v 10 hodin, 10 minut a 10 sekund. V naší nové minisérii nostalgických příspěvků vzpomínáme na stěžejní okamžiky jezdecké sezony s letopočtem 2010. 
 
Začátkem května 2010 se konaly mezinárodní parkurové závody ve Zduchovicích. Nathalie Crnková s Congo King Gainem tehdy domácím fanouškům udělala obrovskou radost, když zvítězila v Grand Prix juniorů a mladých jezdců.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Anna Kellnerová: Classic je playboy. Máme k sobě obrovsky silné pouto

 

Při českém skokovém poháru na Ptýrově např. zvítězila v hlavní sobotní soutěži stupně ST**, vyhrála také mj. pohárovou Velkou cenu Všemil, jež se ovšem jela v Praze na Císařském ostrově. V červenci se ctí absolvovala mistrovství Evropy v Haras de Jardy, ale nejvýraznějšího úspěchu dosáhla v úvodu srpna na CSIO v Bratislavě, kde premiérově tato dvojice startovala v Poháru národů. „Právě tato mladá jezdkyně měla nakonec největší zásluhu na postupu našeho týmu do druhého kola, když zvládla zahajovací kolo bezchybně,“ píše se v Jezdecké ročence 2010 tehdejšího zpravodaje Jezdec. Congo King Gain se zcela zaslouženě stal parkurovým Koněm roku 2010. Toto ocenění přebíral osobně v Praze na Slovanském ostrově před palácem Žofín.
 
„Někdy na to vzpomínám, byl to jeden z nejlepších roků, co jsem zažila. Sem tam mě přepadne nostalgická nálada, tak si na to vzpomenu a obzvlášť, když si vybavím na ten Pohár národů v Bratislavě, tak mám vždycky husí kůži. Pokaždé mě to zahřeje na duši, když si na to vzpomenu. Byly to krásné časy,“ říká Nathalie Crnková. 
 

PSALI JSME: Jan Štětina: Šotek je nezapomenutelný. Malý černý kůň s velkým srdcem

 
S Congo Kingem absolvovala přes tři sta startů. Jeho jezdci byli několikrát i Kamil Papoušek, Aleš Opatrný nebo Tina Šalková. Aktivně závodil až do roku 2015. V sezoně 2017 absolvoval poslední dva mítinky v Hradištku u Sadské. „Vytáhla jsem ho tehdy v létě na pár závodů lehčí obtížnosti do Hradištka, ale už toho měl plné kecky, jelikož celý rok nedělal a měli jsme jen krátkou přípravu. – Od té doby si již užívá zaslouženého důchodu,“ říká Nathalie Crnková o Congo Kingovi, který letos oslaví dvacáté narozeniny. 
 
„Congo se má výborně. Mám ho ve Pticích a chodí celý den do výběhu. Ještě vloni mamka na něm chodila na vycházky, ale v zimně jsme mu již sundali i přední podkovy a letos ještě pod sedlem nebyl, jen si užívá ve výběhu,“ dodává jeho dřívější jezdkyně a současná majitelka Nathalie Crnková.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE