reklama 11C

Měsíc od založení nadace UEF: Tuny krmiva a desítky zachráněných koní

ikonka

Za měsíc fungování Charitativní nadace Ukrajinské jezdecké federace se podařilo získat od dárců 375 tun materiální pomoci stájím na Ukrajině. Do bezpečí z válečných zón bylo evakuováno 88 koní. Dárci zaslali na účet nadace 75.000 eur.
28.03.2022 16:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B
 
Charitativní nadace Ukrajinské jezdecké federace vydala v pondělí 28. března tiskovou zprávu, v níž uvádí, že za uplynulý měsíc přijala celkem 375 tun krmiva, senáže a podestýlky formou darů z mnoha různých zemí. Z uvedeného množství bylo již 150 tun distribuováno do třiceti různých stájí prostřednictvím vlastní sítě na Ukrajině.
 
Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation byla zaregistrována přesně před měsícem, konkrétně v pondělí 28. února. Již v pátek 4. března vzniklo zásobovací a logistické středisko v Polsku a o čtyři dny později tam dorazily první zásoby. Ve středu 9. března byl otevřen bankovní účet pro zasílání finančních darů. 
 
Po dvou týdnech existence, tedy 14. března, zástupci charitativní organizace otevřeli druhé logistické místo v Polsku pro příjem větších zásilek. První dodávka na Ukrajinu pak putovala ve čtvrtek 17. března. Dva dny poté dorazilo z Ukrajiny do tranzitní stáje v Polsku prvních 18 koní. 
 

Psali jsme: Ve Lvově vznikají evakuační stáje pro čtyřicet koní. Potřeba je senáž

 

Dalším důležitým milníkem je středa 23. března. Právě v tento den totiž dorazila tranzitní stáj financovaná Fondem solidarity Mezinárodní jezdecké federace (FEI). Mobilní boxy byly postaveny ve Lvově a je v nich místo pro 40 koní. Další koně do Polska dorazili v pátek 25. března dorazilo do Polska, bylo jich třiadvacet. „Přijeli v pořádku a zdraví. Umístěni byli do stájí vystlaných hoblinami z Velké Británie, dostali senáž z Finska či Německa a krmení v kbelíkách z Velké Británie a Švédska,“ upřesnili provozovatelé střediska v Lesné Wole. 
 
Naopak ze Lovova vyrazil humanitární konvoj sedmi nákladních vozidel, který vezl materiální pomoc do stájí v různých regionech, včetně Kyjeva či Charkova. „Z válečných zón do bezpečnějších míst na Ukrajině bylo přesunuto již 50 koní a 38 jich bylo evakuováno za hranice země. Do našeho fondu Charity Foundation dárci doposud věnovali 75.000 eur. Naše sociální média zatím oslovila více než jeden milion lidí,“ shrnuli zástupci Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation.
 

Čtěte také: Ruští okupanti zapálili stáje i s koňmi. Většina uhořela, přežili dva

 
Zároveň připomněli, že kromě finančních darů stále přijímají i materiální pomoc. Jednat se může o tři typy darů. V první řadě seno nebo senáž, avšak v pytlovaném balení do 20 kilogramů. Dále pak krmné směsi pro koně v pytlích do stejné hmotnosti. Do třetice je poptáváno stelivo (zejména hobliny). Opět by mělo jít o balení v pytlích o hmotnosti do 20 kilogramů. Důvodem je omezení manipulace při distribuci do postižených oblastí. „Každý, kdo chce přispět, musí nadaci informovat před odesláním na logistickou platformu prostřednictvím formuláře na našich internetových stránkách helpukrainehorses.eu,“ dodávají organizátoři. 
 
Zdroj: Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation
Foto: Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE