reklama 11A

Další tuny krmiva pro koně míří na Ukrajinu. Cesta do Kyjeva je dlouhá

ikonka

Charitativní nadace Ukrajinské jezdecké federace zveřejnila aktuální informace o nejnovějším vývoji v poskytování humanitární pomoci koním na Ukrajině. Tři nákladní automobily určené pro přepravu koní odvezly zhruba 16 tun krmiva a podestýlky.
17.03.2022 13:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Jeden ze tří nákladních automobilů převážející z Polska na Ukrajinu kolem 16 tun zásob, mezi něž patří krmiva a hobliny na podestýlku, byl vyložen v logistickém skladu poblíž Lvova. Další dva odjely směrem na Kyjev. 
 
„Prioritou je dostat se do stájí, které požádaly o pomoc a jsou v kritické situaci. Také chceme zásobit transportní stáje, kterým dochází krmivo,“ uvedli zástupci Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation. 
 
„Dobrovolníci shromažďují a sdílejí informace o stájích, které nabídli, že mohou dočasně hostit koně na cestách. Přepravní stáje jsou důležitou součástí evakuačního plánu, ale jak se koně pohybují, mají nyní nedostatek krmiva. Cesta z Kyjeva do Lvova může trvat až tři dny nebo i déle, v závislosti na situaci na silnici, počtu kontrolních bodů a zátarasů. Proto si koně potřebují během cesty odpočinout v nějaké stáji a musíme se ujistit, že stáje, které by mohly koně hostit, neodstraňují své nabídky kvůli nedostatku sena či krmení ve stáji,“ pokračují organizátoři humanitární pomoci.
 

Psali jsme: Pomoc pro huculy v Zakarpatí. Stáj v Golubinoje potřebuje nejen krmivo

Pozitivní zprávou je, že sklad v Leśné Woly na polském území má minimálně 40 tun zásob, které se neustále rozšiřují. „Zároveň se v různých zemích spojuje více zásilek,“ uvádí se na specializovaných stránkách určených na pomoc koním na Ukrajině. 
 
Ve středu 16. března Státní veterinární správa (SVS) vydala mimořádná veterinární opatření, která zakazují dovoz zvířat neznámého původu z Ukrajiny. Zákaz dovozu se nevtahuje na zvířata doprovázející uprchlíky. „Potenciální vstup koní z Ukrajiny do ČR bude nově řešen pouze v rámci výjimek udělených SVS. Pokud jde o hospodářská zvířata pocházející z Ukrajiny, ta přepravována do ČR nebudou, neboť Ukrajina zakázala vývoz všech hospodářských zvířat ze země. Vstupní podmínky pro doprovázející zvířata, které zůstávají v platnosti, jsou k dispozici na webových stránkách SVS,“ stojí v tiskové zprávě SVS.
 
Zdroj: Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation a Státní veterinární správa ČR
Foto: Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE