reklama 11B

První koně z okolí Kyjeva a Oděsy dorazili do tranzitní stáje v Polsku

ikonka

Charitativní nadace Ukrajinské jezdecké federace oznámila, že se podařilo evakuovat do Polska první koně: „Trvalo to celé tři dny a dalších 24 hodin na hranicích, ale prvních osmnáct koní z různých míst na Ukrajině dorazilo do stáje v Leśna Wola.“
20.03.2022 13:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B
 
Tranzitní stáj v polské obci Leśna Wola má první dočasné obyvatele. Z různých míst na Ukrajině včetně Kyjeva a Oděsy tam dorazilo prvních osmnáct koní. „Trvalo to celé tři dny a dalších 24 hodin na hranicích,“ uvedli zástupci Charitativní nadace Ukrajinské jezdecké federace.
 
„Koně nebyli jedinými cestujícími. V nákladních automobilech s nimi dorazilo také pět dospělých osob, dvě děti a německá doga,“ upřesnili. 
 
Převoz byl organizován prostřednictvím charitativní nadace Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation. „Jsme vděční fantastickému týmu v Leśna Wola za nabídku ustájení zdarma a vám všem, kteří jste přispěli na krmivo a dřevěné hobliny pro podestlání boxů. Koně nyní relaxují a odpočívají po dlouhé cestě do bezpečí. Po úplném odpočinku budou pokračovat v cestě do svých dočasných domovů, které čekají na jejich příjezd v různých zemích včetně Itálie, Německa a Slovenska. Kamiony pojedou zpět na Ukrajinu, aby dodaly zásoby do dalších stájí a později se vrátí s dalšími koňmi,“ prozradili pracovníci Ukrajinské jezdecké federace.
 

Psali jsme: Humanitární pomoc pro koně dorazila na Ukrajinu. Zamířila i do Kyjeva

 
„Nic z toho by nebylo možné bez úžasného týmového úsilí všech dobrovolníků UEFCF, kteří koordinují tuto záchranou operaci. Samozřejmě bychom se neobešli bez darů, které veřejnost posílá. Děkujeme všem, kteří se rozhodnou přispívat dál, abychom mohli pokračovat v naší misi pomáhat koním a lidem na Ukrajině! Bez vaší podpory to nezvládneme,“ dodali.
 
Veškeré informace o činnosti Charitativní nadace Ukrajinské jezdecké federace jsou průběžně publikované na internetových stránkách www.helpukrainehorses.eu.
 
Zdroj: Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation
Foto: Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE