reklama 11B

Markéta Šveňková: Máme dlouhý seznam, co je potřeba v Chuchli dokončit

ikonka

Závodiště ve Velké Chuchli má za sebou novodobou premiéru parkurových závodů. I když většina účastníků i návštěvníků odjížděla spokojena, bylo vidět, že ještě není vše hotové. „Máme dlouhý seznam, co je potřeba dokončit,“ říká Markéta Šveňková.
07.05.2019 08:21  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D


Parkurová aréna ve Velké Chuchli byla připravena pro premiérové závody precizně a jezdci účastnící se květnové Jarní ceny si nový povrch velmi pochvalovali. Vše doslova vonělo novotou, ale především zázemí této části sportoviště uprostřed dostihového oválu není zcela dokončené, což přiznává v rozhovoru i ředitelka závodů Markéta Šveňková.

„Poslední týden to byl maraton. Prostor ve Velké Chuchli je obrovský, něco se nám zpozdilo, takže proběhl tradiční předzávodní stres,“ prozrazuje. „Zablokovali jsme přihlášky tak, abychom měli maximálně 220 startů denně, protože prostředí tady je zatím provizorní, není to vše dokončené a nevěděli jsme, jak bude pracovat povrch. Proto jsme chtěli mít dostatek času na úpravu terénu.“ 

Re-live: Premiéra parkurové Jarní ceny Velké Chuchle proběhla úspěšně

Na dokončení zbývajících částí budou mít majitelé areálu a organizátoři zhruba pět týdnů. „Máme dlouhý seznam toho, co je ještě potřeba dokončit, aby zde bylo komfortní zázemí pro jezdce i návštěvníky. – Upravíme arénu, dokončíme další tribuny, aby se nám prostor kolem kolbiště uzavřel, bude zde VIP stan, vylepšíme občerstvení, a také zázemí v případě nepříznivého počasí,“ slibuje Markéta Šveňková. 

Druhým parkurovým mítinkem ve Velké Chuchli bude CPI Summer Cup. „Bude to zároveň Family Day společnosti CPI, takže se chystá bohatý doprovodný program pro diváky a pro děti. Závody budou více atraktivní, zařadíme např. i soutěže, které nejsou běžné při normálních závodech,“ láká ředitelka závodů. Celý rozhovor s ní si můžete poslechnout, pokud si pustíte připojené video.

 

 





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE