reklama 11B

Máme skvělé podmínky pro práci s koňmi v terénu, říká Kateřina Málková

ikonka

Domovská stáj mladé parkurové jezdkyně Kateřiny Málkové se nachází na Boháňce nedaleko Hořic v Podkrkonoší. Jedná se o objekt, kde její rodina žije po generace, a tak má k tomuto místu opravdu blízký vztah. Mít koně doma považuje za velkou výhodu.
13.02.2021 06:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jezdecký areál vaší rodiny v Podkrkonoší nabízí velmi příjemné prostředí pro chov a výcvik koní. Byli zde vždy jen koně?
 
Dříve, jak už to tak v minulosti bývalo, zde byl rodinný dům s malým hospodářstvím. Do aktuální podoby předělal rodinnou usedlost se stájemi až můj taťka.
 
Jak se úpravy vyvíjely?
 
Taťkovy začátky si určitě nepamatuji, nebyla jsem ještě na světě.  Ale co jsem slyšela z vyprávění, tak již můj děda zde měl koně, kteří měli stání na štontech. S tímto ustájením začínal i můj taťka, který zvýšil počet koní ve stáji a postupně stání předělal na boxy. Později dostavěl také venkovní boxy a zvýšil tak kapacitu stáje na čtrnáct boxů.
 
Můžete popsat aktuální zázemí vašich stájí?
 
Jak už jsem zmínila, stáj má kapacitu čtrnáct boxů, koně chodí každý den do velkých travnatých výběhů a při nepřízni počasí pak na pás. Dále máme pískovou jízdárnu se skokovým materiálem a kruhovou jízdárnu na lonžování. Velkou část naší přípravy trávíme venku v terénu, pro kterou zde máme výborné podmínky.
 

ČTĚTE TAKÉ: Kateřina Málková: Náš Bugatti mi připomíná společné okamžiky s taťkou

 

Máte zde jen své koně nebo nabízíte službou i ustájení privátních koní?
 
Ustájení koní nenabízíme, jelikož jsme pouze malá rodinná stáj. Zaměřujeme se hlavně na to, abychom mohli našim koním věnovat veškerou potřebnou péči a prostor na jejich růst a výcvik.
 
Máte nějaké zaměstnance?
 
Ano, máme jednoho zaměstnance, našeho Broňu, který u nás pracuje již velmi dlouhou dobu. Stará se nejen o koně, ale také nám pomáhá s celým chodem naší stáje.
 
Plánujete do budoucna nějaké novinky?
 
Ano, je toho hodně, co bychom rádi zlepšili. V dohledné době je to hlavně zastřešení kruhové jízdárny, dále pak různé menší úpravy ve stajích, kterých je také velké množství. Takže si myslím, že nouze o práci u nás určitě nebude.
 
Foto archiv Kateřiny Málkové



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE