reklama 11D

Sittová: Rodiče začínali se třemi koňmi, dnes jich tu je téměř dvacet

ikonka

V malé vesnici Pobučí u Zábřeha na Moravě sídlí se svou rodinou a koňmi úspěšná vytrvalostní jezdkyně, šestnáctiletá Kristýna Sittová. Stáje vybudovali její rodiče, kteří se koním věnují více než dvacet let. Na začátku všeho tu stáli dva tažní koně.
01.02.2021 12:01  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Jezdkyně Kristýna Sittová se kolem koní pohybuje už od narození. Její rodiče začínali před dvaceti lety se dvěma tažnými a jedním jezdeckým koněm. Její doménou je disciplína vytrvalost.
 
Jaká pro vás byla sezona 2020?
 
Sezona byla skvělá, ale dost náročná už jen skrz covid. Ale vše šlo podle plánu, kobyla byla ve výborné kondici. Největší úspěch pro mě byl Borotín kde jsem jela dvoudenní závod na 106 km a vyhrály jsme ho a zároveň jsme vyhrály cennu kondice.
 
Vaše stáje se nachází v Pobučí u Zábřeha. Kolik zde máte koní?
 
Máme sedmnáct koní, z toho šest ustajených.
 
Všechny vaše koně jsou připravováni pro vytrvalost?
 
Ano, většina našich koních je vytrvalostních a z toho jedna kobyla v minulosti běhala dostihy.
 
Můžete, prosím, popsat vaše zázemí?
 
Máme čtyři stáje většinou po čtyřech až pěti boxech. Dále máme k dispozici travnatou jízdárnu a pět velkých ohrad, kde se střídají dvě stáda kvůli trávě. Sedlovnu máme v budově, která má dvě místnosti a jednu mezimístnost, kde máme krmivo. Ve větší místnosti máme sedla a všechny ostatní potřebné věci na koně krom uzdeček, ty jsou ve druhé menší místnosti. Vedle budovy, kde je sedlovna, máme přístřešek, tam jsou dva přepravniky na koně.
 
Foto archiv Kristýny Sittové



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE