reklama 11C

Kůň roku bude vyhlášen v dubnu, pořadí zatím vede Nagano Gold

ikonka

Pandemie Covidu-19 a aktuální epidemiologická situace znemožnily uspořádání Galavečera českého turfu. Posune se tak slavnostní vyhlášení ankety Kůň roku 2020 a šampionů, které podle rozhodnutí Rady JC ČR proběhne v rámci zahajovacího dne nové sezony.
15.01.2021 19:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Zatímco Slovensko vyhlásilo svého Koně roku 2020 tento týden virtuálně, o držiteli českého titulu se teprve rozhodne. Rada Jockey Clubu ČR se na svém prosincovém jednání usnesla, že vzhledem k nemožnosti konání klasického galavečera se slavnostní vyhlášení výsledků ankety Kůň roku a šampionátů uskuteční až na prvním letošním dostihovém dnu v Chuchle Areně Praha. Ten je podle termínové listiny naplánován na pondělí 5. dubna.
 
Samotná anketa, v níž hlasují funkcionáři JC ČR, pořadatelé, novináři i aktivní účastníci dostihového provozu, byla vyhlášena v pátečním prvním čísle Věstníku českého turfu. Kromě odevzdaných hlasů opět rozhodnou o výsledku i body získané za výsledky na dráze.
 
Podle nich vévodí průběžnému pořadí obhájce titulu Nagano Gold, který je díky umístěním v Grand Prix de Saint-Cloud (Gr.1) a Prix Foy (Gr.2) zároveň nejvýše hodnoceným koněm poslední Klasifikace. V rámci žebříčku Koně roku 2020 má zatím 8 bodů.
 

Čtěte také: Opasan je slovenským Koněm roku, Vandual nejlepším domácím odchovancem

 
Na dalších místech následují s šesti body druhý z Gran Premio Merano Northerly Wind a vítěz Slovenského derby Troop Commander. Kromě domácích reprezentantů zůstává ve hře i slovenský Kůň roku 2020 Opasan, který splňuje podmínku alespoň dvou startů na českém území a v průběžném žebříčku má zatím na kontě 4 body.
 
Z rovinových koní se do elitní desítky dostaly ještě klasické vítězky Eternity a Vivienne Wells, překážkáře zastupují L’Estran, Beau Saonois, Cosmic Magic, First Of All a Stuke.
 
Na titul Koně roku mohou být navrženi všichni koně, kteří získali podle platných kritérií aspoň 2 body. V minulém roce to dokázalo celkem 44 koní. Z hlasování vzejde zbylých 12 bodů, které budou přičteny k dosavadnímu stavu.
 
Průběžný stav: 1. Nagano Gold (8); 2. Northerly Wind, Troop Commander (6); 4. L' Estran (5); 5. Beau Saonois, Cosmic Magic, Eternity, First Of All, Opasan, Stuke, Vivienne Wells (4).
 
Uchazeči v abecedním pořadí: Anaking, Arcturus, Aztek, Barthesa, Beau Saonois, Black Canyon, Broughton, Buonarroti, Cacophonous, Cape Freedom, Capivari, Cosmic Magic, Dusigrosz, Eternity, Evžen, Faliraki, First Of All, Giannina, Hegnus, Ignacius Reilly, Kölsche Jung, L’Estran, Mowaeva, Mr Right, Muguruza, Nagano Gold, Northerly Wind, Notti Magiche, Opasan, Piton des Neiges, Player, Politicum, Pour Vous Et Nous, Rate, Roncal, Skins Rock, Sternkranz, Stuke, Torque Power, Troop Commander, Vi Fi, Vivienne Wells, Wellunca, Zariyannka.
 
 
Foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE