reklama 11A

Klisna Filipa je prodaná. Byla jsi a budeš nej, uvedla Hana Vášáryová

ikonka

Hana Vášáryová udělala jedno z nejtěžších rozhodnutí v životě a rozhodla se prodat svoji stájovou jedničku, klisnu Filipu. „Děkuji ti Filo za vše a teď i za svobodu, a tím i dostatek času, který mohu trávit s tím nejcennějším, mojí rodinou,“ uvedla.
23.10.2021 14:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Poptávka po vrcholových drezurních koních roste a také prestižní drezurní stáj Helgstrand Dressage neustále vyhledává další špičkové koně, o které by rozšířila své portfolio. Poslední akvizicí Helgstrand Dressage se nyní stal jeden z nejúspěšnějších drezurních koní ve střední a východní Evropě, dvanáctiletá westfálská kobyla Filipa (po Fidertanz x Sandro Hit) ježděná Hanou Vášáryovou. 
 
Kobylku zakoupila jako hříbě Drezurní stáj Pelikán na elitní westfálské aukci a od svých čtyř let dokazovala svůj talent na drezurních obdélnících. Získala mnoho vítězství a umístění na předních příčkách v KMK, následně v tzv. Small Tour a v posledních třech letech v úrovni Grand Prix i na mezinárodní úrovni. V mezidobí se kobylka s Hanou Vášáryovou stala trojnásobnou mistryní České republiky a Koněm roku. 
 
Při plnění Hančiných mateřských povinností si na jaře tohoto roku Filipa vyzkoušela i juniorskou mezinárodní kategorii v sedle s Johankou Vášáryovou, která věkem spadá ještě do kategorie dětí. Na CDI Zakrzów dosáhla vynikajících výsledků na úrovni 74 %. 
 
„Helgstrand Dressage je pro nás už dlouhé roky značkou té nejlepší kvality drezury na světě. Velmi si vážíme top profesionálního a zároveň empatického přístupu ať už Andrease, nebo Dr. Ulfa Möllera. O to víc nás těší, že Filipa se po dvanácti letech u nás dostala právě k nim,“ říká Hana Vášáryová za Drezurní stáj Pelikán. 
 

Psali jsme: Hana Vášáryová: Johančin výkon mě nakopl. Nemohla jsem jí zklamat

 
„Jsme velmi vděční za důvěru, kterou v nás Hanka a DS Pelikán vkládají. Naši zákazníci požadují úspěšné a kvalitně trénované koně, a proto máme radost, že se nám naskytla tato příležitost. Budeme se maximálně snažit, abychom našli dokonalý soulad mezi koněm a jezdcem. Filipa je talentovaný kůň, který se bude hodit k mnoha našim klientům,“ říká Andreas Helgstrand.
 
Hana Vášáryová v sobotu uvedla na sociálních sítích, že se jednalo o jedno z nejtěžších rozhodnutí v jejím životě. „Děkuji ti Filo za vše a teď i za svobodu, a tím i dostatek času, který mohu trávit s tím nejcennějším, mojí rodinou. Byla jsi a budeš nej. Doufám, že ti ještě splním sen a důchod budeš trávit na naší zahradě. Milujeme tě navždy. Rozdávej dál lásku a štěstí z ježdění, jako jsi to dělala u nás,“ dodala.
 
Zdroj: tisková zpráva DS Pelikán
Foto: poskytla Katarína Bačišinová, PR Manager DS Pelikán



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE