reklama 11D

Drezurní vrchol MČR pony: Titul mají Procházková, Hubáčková, Vášáryová

ikonka

V sobotu 21. srpna vyvrcholilo ve Zduchovicích mistrovství ČR dětí na pony v drezuře. V kategorii Master vyhrála Anna Procházková s Nice Guy. V dalších soutěžích se dařilo Vanesse Hájkové, Jasmíně Vášáryové, Barboře Krejčíkové a Alici Hubáčkové.
22.08.2021 09:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Drezurní šampionát dětí od 11 do 13 let na pony do 135 centimetrů KVH vyhrála Vanesa Hájková s Abbé. Druhé kolo přitom ovládla Barbora Krejčíková na Maroankas Marcello, jež v celkových součtech skončila druhá před Eliškou Kabelovou s Amosem 2.
 
V soutěži dětí od 11 do 13 let na pony kategorie B, tj. od 136 do 148 centimetrů KVH, nenašla přemožitele Barbora Krejčíková s Altrido Olets Koss. Stříbro si udržela Alžběta Tereza Rockwell s Alpinhorse Marshmallow, byť v druhém kole skončila za Annou Marií Křížovou s Figem 2. Ta se přesto musela spokojit s třetí pozicí. 
 
Kategorii dětí od 8 do 10 let na pony do 148 centimetrů KVH ovládla Jasmína Vášáryová v sedle Goldenbay Happy Morning. V obou kolech druhá byla Adéla Musilová na poníkovi Lipton Samba. Díky vydařené druhé jízdě se z bronzu radovala Aneta Valeriánová s Lupínkem 7. Předstihla tak Adélu Selyben s Nispuckem. 
 

Psali jsme: Při MČR pony ve Zduchovicích se rozdávají medaile. Slaví nejen Abíková

 

V mistrovství dětí od 14 do 16 let na pony do 148 centimetrů KVH byla dvakrát první Alice Hubáčková v sedle Prince. I když třetí kolo dojela jako druhá, celkové prvenství si udržela před stále se zlepšující Terezou Hučkovou na poníkovi Vivano, která byla nejprve třetí, pak druhá a poslední kolo vyhrála. Na stupních vítězů nechyběla ještě Daniela Prokešová s Borisem 6. Tato dvojice v prvním kole předvedla druhý nejlepší výkon, v dalších dvou byla třetí.
 
Poslední drezurní soutěží v rámci mistrovství České republiky na pony byla Master, do níž nastoupily tři účastnice. Rozdíly mezi nimi však byly poměrně velké. Jednoznačně zvítězila Anna Procházková s Nice Guy, druhá byla Zuzana Hradilová s Arturo Martini a třetí Barbora Kavanová na Icarus van de Bulksehoeve. 
 
Foto: Josef Malinovský a Barbora Hubáčková



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE