reklama 11C

Junioři mohou dál jezdit drezury ve fraku. Šlo o administrativní chybu

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace (FEI) připustila, že vyškrtnutí možnosti nošení fraku při drezurních soutěžích kategorie pro juniory byla administrativní chyba. O opětovné úpravě pravidel informovala redakce webu Eurodressage.
01.04.2021 12:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Z důvodu administrativní chyby byl článek drezurních pravidel FEI 427.2.2 aktualizován. „Cílem změny pravidel bylo umožnit jakékoliv barvy obleku napříč všemi kategoriemi, ale zachovat požadavek nosit sako pro kategorie CDIP, CDICh a CDIYH (5 a 6let). Tento požadavek bude navržen pro obnovení v rámci procesu revize pravidel pro rok 2022,“ citoval zástupce FEI web Eurodressage.
 
Již 20. března jsme na Jezdci.cz přinesli informaci o tom, že junioři nebudou smět drezurní úlohy ve fraku. Tématu se věnovala i další média, v neděli 21. března o něm psal i již zmíněný Eurodressage. Informace vzbudila velké rozrušení mezi juniorskými jezdci i jejich rodiči. 
 

Psali jsme: Frak pro drezurní juniory ještě není. Téma cylindrů stále bez odpovědi

 
I když FEI neuvedla výslovně důvod, proč junioři ve fraku nemají závodit, vše nasvědčovalo tomu, že jde o synchronizaci pravidel napříč disciplínami, kterou FEI průběžně provádí. Junioři soutěží na střední úrovni, zatímco fraky se většinou nocí až od úrovně Prix St. Georges, v níž startují mladí jezdci. 
 
Mnozí rodiče se obrátili na technickou drezurní ředitelku FEI Bettiu de Rham, která jim odpověděla, že k chybě ve zmiňovaném článku pravidel došlo kvůli administrativní chybě. Pravidla tak byla upravena zpět, aby odrážela skutečné ustanovení schválené během Valného shromáždění FEI v roce 2020. „Můžeme vás ujistit, že fraky jsou v kategorii juniorů stále povoleny,“ cituje Eurodressage Bettinu de Rham.
 
Zdroj: Eurodressage
Ilustrační foto: Stanislav Pitela



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE