reklama 11B

Je to síla, říká Exell. Pojede o rekordní titul ze Světového poháru

ikonka

Konkurence je silná, rozhodnout mohou desetiny sekundy. Tak hodnotí australský jezdec čtyřspřeží Boyd Exell své vyhlídky před finálovým závodem Světového poháru v Bordeaux. Vedle vozatajské špičky se tam sjedou také skokani k dalšímu CSI5*-W.
06.02.2019 15:01  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto: FEI / Jon Stroud, Lukas Kowalski
 
Boyd Exell je žijící legenda. Na svém kontě má řadu zlatých medailí z vrcholných světových soutěží i cenu Mezinárodní jezdecké federace pro jezdce roku. Už v neděli 10. února může do své sbírky přidat další trofej. Má našlápnuto k rekordnímu devátému vítězství ve finále Světového poháru. Závodit se bude v Bordeaux.
 
„Je tam vřelé publikum, a rok o roku víc poučené“, chválí francouzské diváky Exell. „Konkurence je strašně silná, v minutě a půl, co trvá zhruba jízda, může rozhodnout půl nebo i čtvrt sekundy“, pokračuje Australan. Podle něj má halové vozatajství magickou přitažlivost. 
 
První kolo takzvaný warm-up je na programu 7. února Samotné finále se pojede v neděli. Exell bude čelit dalším pěti špičkovým soutěžícím, Nizozemcům Bramovi Chardonovi, IJsbrandovi Chardonovi, Koosovi de Ronde, švýcarskému jezdci Jeromovi Voutazovi a Belgičanovi Glennovi Geertsovi. Divokou kartu dostal domácí reprezentant Benjamin Aillaud.
 
V Bordeaux se od 8. února pojede také další kolo parkurového Světového poháru Západoevropské ligy FEI. Na startovních listinách je světová jednička Steve Guerdat ze Švýcarska a s ním řada vynikajících skokanů. Jmenuje třeba Němce Marcuse Ehninga, Ludgera Beerbauma, Daniela Deussera. Dorazí Britové Scott Brash nebo Michael Whitaker, Irové Bertram Allen a Denis Lynch. Domácí soupiska je také plná zvučných jmen. Kevin Staut, Penelope Leprevost a Simon Delestre je jen několik z nich.
 

Výsledky z Bordeaux najdete ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE