reklama 11A

Domácí radost pro Whitakera při SP v Londýně

ikonka

Skvělou jízdou si zajistil na domácí půdě velké ovace William Whitaker. Při kvalifikační soutěži Světového poháru západoevropské ligy ve skocích si v sobotu 22. prosince docválal v Londýně pro vítězství s náskokem dvou desetin sekundy…
22.12.2018 19:26  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Hlavní skokovou soutěží sobotního dne byla kvalifikace Světového poháru. Na parkuru 160 centimetrů vysokém se představilo celkem 37 dvojic. Z toho celkem osmnáct jezdců dokončilo základní kolo bez trestných bodů, což pro ně znamenalo postup do rozeskakování.

Dohromady pět jezdců, kteří nastoupili do rozeskakování, reprezentovali Velkou Británii. A diváci se dočkali výborného konce. Pro vítězství si totiž docválal právě domácí reprezentant, a to William Whitaker. V sedle čtrnáctiletého hřebce Utamaro D Ecaussines absolvoval i rozeskakování bez trestných bodů, a to v čase 37,02 vteřiny. Tento čas nikdo z bezchybných nepřekonal, a tak se tento Brit radoval z vítězství.

Ještě další dva bezchybní jezdci se vešli svým časem pod 38 vteřin. Druhé místo získal Belgičan Karel Cox s devítiletým valachem Evertem, když dokončil v čase 37,21 vteřiny. Třetí pozici pak obsadila reprezentantka Spojených států amerických, Laura Kraut. Ta sedlala jedenáctiletou klisnu Zeremonie.

K vítězství měl velice blízko i německý reprezentant Marcus Ehning. V sedle patnáctiletého valacha Pret A Tout totiž absolvoval trasu rozeskakování ve skvělém čase, a to 36,03 vteřiny. Jedna chyba ho však připravila o první místo a posunula až za devítku bezchybných.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE