reklama 11C

Sobotní francouzský úspěch v Amsterdamu. Slavil Staut

ikonka

Jedním z hlavních skokových vrcholů mezinárodních závodů v Amsterdamu byla sobotní Grand Prix. Sedmička startujících bojovala o vítězství v rozeskakování. Neporaženým časem se stala hodnota 30,62 vteřin, což byl výsledek Francouze Stauta.
27.01.2019 13:15  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Sedm jezdců si poradilo bezchybně se základním kolem skokové Grand Prix, která se jela na výšce 160 centimetrů. Domácí měli v rozeskakování hned tři naděje, tentokrát však na místa v elitní trojici nedosáhli. Chybělo jim k tomu čisté konto, v případě Marca Houtzagera pak rychlejší čas.

Suverénně nejrychleji prolétl rozeskakováním Francouz Kevin Staut, na což nikdo ze soutěžících nedokázal odpovědět lepším výkonem. Francouzský zástupce sedlal čtrnáctiletého valacha Hermes Ryan a jejich čas se zastavil na hodnotě 30,62 vteřiny.

O více jak vteřinu delší čas potřeboval k překonání německý reprezentant Daniel Deusser, který se představil s teprve desetiletou klisnou Jasmien vd Bisschop. Elitní trio pak uzavřel Švéd Rolf-Göran Bengtsson. S jedenáctiletým valachem Oak Gorve´s Carlyle dokončil bezchybně v čase 32,03 vteřiny.

Vítězův čas zůstal nepřekonán, nejblíž se k němu dostal Maikel van der Vleuten. Domácí jezdec, který v Amsterdamu slavil letos i vítězství, sedlal jedenáctiletou Danu Blue. S ní absolvoval trasu rozeskakování v čase 31,02 vteřiny. O druhé místo ho však připravila jedna chyba, což ve výsledku znamenalo až šesté místo pro tuto dvojici.

Skokové dění v Amsterdamu vyvrcholí nedělní kvalifikační soutěží Světového poháru. Startovní listina obsahuje celkem 39 jmen, a to jedno lepší než druhé. Na startu bude také vítěz sobotního vrcholu Kevin Staut, avšak s jiným koněm. Stejně tak bude o přední místa opět bojovat domácí zástupce Maikel van der Vleuten.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE