reklama 11A

Skokový World Cup v Mechelenu pro Ahlmanna

ikonka

Devátá soutěž započítávaná do bodování parkurového Světového poháru Západoevropské ligy FEI se konala v neděli 30. prosince v Mechelenu. Stavitel Eddy Geysemans připravil pro účastníky těžkou zkoušku. Dlouho to vypadalo, že nikdo nepůjde čistě.
30.12.2018 16:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Parkur s překážkami do 160 cm dělal jezdcům problémy, často inkasovali trestné body za překročení stanoveného času. Prvním, kdo překonal kurz s nulou, byl Francouz Kevin Staut v sedle valacha Edesa´s Cannary. Postupně k němu přibyla nizozemská dvojice Harrie Smolders a Don VHP Z a Němci Ludger Beerbaum s Casellem a Christian Ahlmann s Clintrexem Z.
 
Sestava slibovala v rozeskakování skvělou podívanou. Kevin Staut absolvoval rozhodující jízdu opět s nulou v čase 40,98 sekundy. Harrie Smolders sice také nechyboval, ale čas Stauta nepřekonal. Třetí v pořadí Ludger Beerbaum dovezl 14 trestných bodů a rozhodnout tak měl výkon Christiana Ahlmanna. 
 
Ten se představuje v posledních týdnech ve skvělé formě a nejinak tomu bylo v Mechelenu. Do cíle docválal bez zaváhání a v čase o více než sekundu lepším, než měl do té doby vedoucí Francouz. Ahlmann si tak v Belgii připsal nejvyšší bodový příděl do žebříčku Západoevropské ligy FEI.
 

Výsledky najdete ZDE

Ilustrační foto: LGCT / Stefano Grasso




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE