reklama 11A

Japonec Sato vítězem sobotní Diamond Tour v Chuchli. Veselá dvanáctá

ikonka

Hlavní soutěž sobotního programu CSIO3* CET Prague Cup 2021 v Chuchli byla započítávaná do Longines žebříčku. Do rozeskakování Diamond Tour se probojovalo devět dvojic, mezi nimiž si suverénně poradil s trasou parkuru do 150 centimetrů Eiken Sato.
08.05.2021 19:56  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Přes 60 dvojic nastoupilo do základního kola sobotní Diamond Tour v Chuchle Areně Praha. Nakonec pouze devět účastníků překonalo kurz bez chyb na překážkách a ve stanoveném čase. Největší problémy dělala účastníkům druhá polovina kurzu včetně trojskoku, který byl předposledním skokem této sobotní nejtěžší zkoušky. 
 
Rozeskakování bylo napínavé až do konce. Jezdci postupně přidávali na tempu a neustále se střídali na čele průběžného pořadí. Nejlepší výkon s časem 36,01 nakonec předvedl japonský reprezentant Eiken Sato s valachem Calouso 2. 
 
O devět setin sekundy pomalejší byl Kristaps Neretnieks z Lotyšska a s valachem Valour si odvezl cenu za druhé místo. Elitní trio uzavřel slovinský jezdec Uhr Bauman, který s valachem Larisal ztrácel na druhé místo pouze 45 setin sekundy. 
 
V rozeskakování jsme bohužel neměli české zastoupení. Nejlepší výkon z českých jezdců podala Tereza Veselá, která si připsala čtyři trestné body a díky rychlému času skončila dvanáctá. Tím si zároveň splnila i kvalifikaci do nedělní Grand Prix. 
 
Během sobotního dne jsme se dočkali opět české hymny, a to při CSIO3* Silver Tour. Nejlepší výsledek na parkuru do 135 centimetrů podal Martin Řezníček s klisnou Clintin. Pro tuto dvojici to bylo již druhé vítězství při letošních závodech CSIO3* CET Prague Cup 2021. 
 
Kompletní výsledky a další informace najdete na adrese www.csiopraha.cz. Po celé čtyři dny je možné sledovat on-line přenos prostřednictvím EquiTV.cz a stránek pořadatele.
 
Foto: Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE