reklama 11B

Čtvrteční vrchol CSIO3* CET Prague Cup vítězný pro Němku Jörne Sprehe

ikonka

Přes sedmdesát dvojic se vydalo na trasu nejtěžšího parkuru při úvodním dni mezinárodních závodů CSIO3* CET Prague Cup. Nejrychlejší jízda s bezchybných výkonem vynesla první místo německé jezdkyni Jörne Sprehe. Nejlepším Čechem byl třináctý Tretera.
06.05.2021 20:23  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Soutěž Diamond Tour se jela na parkuru 145 centimetrů vysokém a výsledky se započítávaly také do Longines žebříčku Mezinárodní jezdecké federace (FEI). 
 
Na jezdce čekal příjemný parkur, v němž více jak 30 dvojic dokončilo bez trestných bodů. Zatímco někteří spíše seznamovali své koně s prostředím a chystali je na další dny, jiní se snažili zajet co nejrychleji a připsat si na konto vítězství již první den. 
 
Nejrychleji se do cíle nakonec dostala německá zástupkyně Jörne Sprehe s klisnou Luna 1509. Jejich čas se zastavil na hodnotě 62,10 sekundy. Druhé místo s více jak vteřinovou ztrátou obsadil Ital Giulia Martinengo Marquet s valachem Calle Deluxe. Naopak na dalších místech rozhodovaly již desetiny a setiny sekundy. Elitní trio uzavřela dánská dvojice Andreas Schou a valach Quadrosson Ask, a to se ztrátou osmi setin sekundy na druhé místo. 
 
Nejlepší český výsledek se podařil Vladimíru Treterovi, který sedlal hřebce Gangster V/H Noddevelt. Po bezchybné jízdě a rychlém času 66,60 si jezdec zajistil třinácté místo. Mezi dvacítku jistě kvalifikovaných jezdců do nedělní Grand Prix se dostala díky šestnácté pozici i Emma Augier de Moussac s klisnou Rubio Monocoat Electric. 
 
Kompletní výsledky a další informace najdete na adrese www.csiopraha.cz. Po celé čtyři dny je možné sledovat on-line přenos prostřednictvím EquiTV.cz a stránek pořadatele.
 
Foto: Kateřina Návojová
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE