reklama 11A

Rarita jménem Klimke. Němci jí zařadili do drezurního kádru pro OH

ikonka

Šampionka ve všestrannosti Ingrid Klimke se stala první jezdkyní v historii Německa, která je zařazená současně v olympijském A týmu pro dvě různé disciplíny. Na základě výkonů na podzimních závodech CDI jí do reprezentace povolala drezurní komise.
25.12.2019 09:28  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Německo je jezdeckou velmocí. Uspět v tamní konkurenci a být zařazen do reprezentace v jakékoliv disciplíně je opravdu obtížné. Být zařazen do dvou olympijských kádrů současně, by se zdálo být úplně nemožné. Úřadující mistryně Evropy ve všestrannosti Ingrid Klimke, která má v tomto odvětví na kontě také řadu cenných kovů z olympijských her a světových jezdeckých her, to dokázala. 
 
Na základě výsledků z podzimních závodů CDI ve Frankfurtu jí olympijská komise Německé jezdecké federace přesunula z takzvaně „perspektivních členů B týmu“ do reprezentačního A týmu. Klimke při pětihvězdovém mítinku zajela v sedle hřebce Franziska 15 Grand Prix Special oceněnou známkou 76,128 %. Lépe si počínal pouze Bejnamin Werndl na Famoso OLD. Rozdíl však činil jen půl procenta. Ve dvojici s tímto hanoverským hnědákem závodí hvězda světového military až do úrovně Grand Prix Kür.
 
Aktuálně je tedy Ingrid Klimke členkou olympijského výběru ve všestrannosti, která je její TOP disciplínou, a také v drezuře, v níž vynikal její otec Reiner Klimke. 
 

O olympijském vítězi Reinerovi Klimkem čtěte ZDE

 
Podíváme-li se podrobně do světového drezurního žebříčku, je účast Ingrid Klimke v Tokiu v drezurních soutěžích málo pravděpodobná. Jen v TOP10 mají Němci čtyři jezdce, přičemž Isabell Werth je mezi nejlepšími hned s třemi svěřenci. Před Klimke, jež je momentálně na výborném 37. místě, jsou pak ještě další dvojice specializující se na drezuru. Nicméně pro představu o tom, na jaké úrovni dokáže Klimke konkurovat ryze drezurním jezdcům, Sönke Rothenberger s Cosmem, jenž má zlato s týmem z OH v Riu i z WEG v Tryonu, je až o dvacet příček pod ní.
 
Zdroj: Eurodressage.com, Vielseitigkeitssport-deutschland.de
 
Foto: FEI / Oliver Hardt Getty Images




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE