reklama 11B

GCL v Hamburku ovládly parkurové legendy. Prague Lions byli pátí

ikonka

Dvě parkurové legendy John Whitaker a Markus Ehning nadchly davy fanoušků této disciplíny v dramatickém rozuzlení šestého pokračování Global Champions League 2022 v Hamburku. Prague Lions s Annou Kellnerovou skončili pátí.
28.05.2022 23:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Nejikoničtější parkurové duo John Whitaker a Marcus Ehning startovalo v šestém kole Global Champions League v Hamburku za Valkenswaard United. Těmto dvěma jezdeckým legendám je dohromady 115 let. Jezdci plně využili svých bohatých zkušenosti, udrželi obrovský tlak, který na ně byl vyvíjen po čtvrteční části dvoukolové soutěže, v níž předvedli nejlepší výkon a dosáhli na první vítězství v této sezoně GCL. 
 
Zatímco John Whitaker na koni Equine America Unick du Francpor dokázal zopakovat bezchybnou jízdu, Marcus Ehning se Stargoldem v sobotu jednou chyboval. Srovnal tím bodové skóre dalších dvou celků – Madrid in Motion a Cannes Stars. Valkenswaard United byli však o více jak tři sekundy rychlejší, časomíra jim ukázala v součtu hodnotu 153,67. Rozdíl mezi druhými reprezentanty Madridu a třetími jezdci Cannes byl pouhých sedm setin vteřiny. 
 
„Jen jsem se snažil myslet pozitivně a skákat čistě. Marcus měl opravdu smolnou chybu, ale museli jsme dál bojovat. Dnešní vítězství náš tým opravdu hodně potřeboval,“ konstatoval John Whitaker. Marcus Ehning poté dodal: „Tlak byl silný, protože se nám při předešlých kolech příliš nedařilo. Body do šampionátu jsou pro nás moc důležité, dává nám to velkou naději do dalších soutěží.“
 
Nejrychlejší byli New York Empire, když dosáhli na čas 147,86 sekundy. Kdyby Jodie Hall Mcateer s Kimosou van Het Kritrahof v sobotu chybovala maximálně jednou, tak by společně s Harry Charlesem na koni Casquo Blue vyhráli. Takto se museli spokojit s nevděčným čtvrtým místem. A jestliže se zmínilo, že vítězným jezdcům je dohromady 115 let, pak je potřeba uvést i společný věk těchto dvou sportovců – je jim v součtu pouhých 44 let. 
 
I reprezentanti Prague Lions si mohli říkat „co by, kdyby“. Také oni měli po dvou kolech osm trestných bodů a velmi slušný čas 156,56 sekundy. „Je to škoda. Mít o chybu méně, bylo by to pódiové umístění,“ litovala Anna Kellnerová, jež na klisně Catch Me If You Can Old zaznamenala čtyřbodovou penalizaci ve čtvrtek i v sobotu. Čistou jízdu zapsali jak Pieter Devos s klisnou Mom´s Isaurou ve čtvrtek, tak Niels Bruynseels na dvanáctileté Cristel v sobotu. Nakonec i s pátým místem byli spokojeni. 
 
Na dalších příčkách se umístili Rome Gladiators, St Tropez Pirates, London Knights, Stockholm Hearts, Scandinavian Vikinds, Paris Panthers, Istanbul Sultans, Miami Celtics, Shanghai Swans a až předposlední byli lídři tabulky týmů Berlin Eagles. Horší byli už jen Hamburk Giants. Berlínští orli vedou s desetibodovým náskokem před Stockholm Hearts. Ti mají 109 bodů, o čtyři méně pak shodně Hamburg Giants a Madrid in Motion. 
 
Prague Lions jsou pátí, ale 101 bodů je udržuje v poměrně těsném kontaktu na absolutní špičku. Seriál se přitom pomalu blíží na konec první poloviny a tomuto družstvu aktuální stav žebříčku dává stále reálnější šance na umístění v nejlepší čtveřici. Ta bude mít na konci série zajištěn přímý postup do semifinále Super Cupu GCL v pražské O2 areně při galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko GCL
Zdroj: tisková informace GCL



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE