reklama 11C

Úžasný zážitek, shrnula Kellnerová GCL v St. Tropez. Následuje Hamburk

ikonka

I když Anna Kellnerová v St. Tropez nestartovala v týmové Global Champions League, v individuálních soutěžích se jí dařilo a nemenší radost měla z vítězství za Prague Lions. Jak prozradila, ve stejné sestavě jezdců se nyní přesouvají do Hamburku.
22.05.2022 09:38  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D
 
Už nejednou se stalo, že Prague Lions byli po prvním kole soutěže Global Champions League na předních příčkách, ale často pozici nedokázali udržet. Tentokrát to v St. Tropez konečně vyšlo.
 
„Motivace byla velká, protože kluci byli po prvním dni bezchybní, což se povedlo jen dvěma týmům. Ale víme, jak to vždy druhý den s týmy chodí. Chyby mohou přijít všude. Družstva, která jsou vzadu, mohou postoupit s čistými koly dopředu, a naopak jiné se mohou propadnout. Věděli jsme, že to nebude jednoduché a budeme muset bojovat, abychom se udrželi nahoře,“ přiblížila Anna Kellnerová v rozhovoru pro EquiRadio pocity, které s kolegy Nielsem Bruynseelsem a Pieterem Devosem prožívala před sobotní částí parkurové GCL. Sama nastoupila ve stejné soutěži v úvodní části startovní listiny určené pro jednotlivce snažící se o kvalifikaci do následující Grand Prix Longines Global Champions Tour. V sedle klisny Catch Me If You Can Old předvedla nejen bezchybnou, ale i rychlou jízdu. 
 

Psali jsme: Prague Lions vyhráli GCL v Saint Tropez. Dařilo se i Anně Kellnerové

 
„Musím říct, že z toho parkuru mám opravdu velkou radost. Catch Me skákala opravdu úžasně a tím, že jsme na to opravdu šlápli, byť ne nějak přehnaně, tak jsem měla radost, že z toho bylo deváté místo. Určitě nám to pomůže, co se týče bodů do žebříčku FEI Longines Ranking,“ zhodnotila a současně přiznala, že pozitivní vliv na výkon mohlo mít klidnější režim ve čtvrtek a v pátek, kdy s klisnou startovala pouze v nižších soutěžích kategorie CSI5*. „Myslím, že jí to vyhovovalo. Samozřejmě zvažuji tento postup i do budoucna, ale na druhou stranu občas jsou závody, kdy musíme nastoupit i v tom prvním kole, jelikož jindy i někdo z kolegů potřebuje koně pošetřit. Je potřeba to nějak vybalancovat, abychom se prostřídali a udělali pro naše koně to nejlepší.“
 
V týmové části za Pražské lvy odstartoval jako první Niels Bruynseels a na třináctiletém valachovi Delux van T & L i tentokrát zopakoval bezchybnou jízdu. Jeho kolega Pieter Devos v sedle patnáctileté klisny Mom´s Toupie de la Roque jednou smolně chyboval, ale měl velmi rychlý čas, který byl také velmi důležitý. V součtu zapisovali 134,78 sekundy. „Chyba Pietera byla škoda, na druhou stranu jsem byla velmi ráda, jak to oba kluci zajeli, protože se nám většinou stávalo, že nám to druhé kolo téměř pokaždé nevyšlo, jak jsme chtěli. Takže mít po dvou kolech jednu chybu byl opravdu skvělý výsledek. Už jsme v tu chvíli věděli, že budou na bedně, což bylo skvělé a upřímně jsme nečekali, že by Stockholm Hearts udělali chybu, a ještě navíc byli pomalejší. Oni mají za sebou opravdu moc čistých jízda většinou bývají hodně rychlí,“ popisuje Kellnerová. Nakonec vše pro Prague Lions dopadli dobře a mohli se letos poprvé radovat z nejvyšší příčky. 
 
Zároveň nebyl téměř žádný prostor na oslavu, neboť krátce po této soutěži následovala Grand Prix LGCT, do níž se kvalifikovala jak Kellnerová, tak její dva kolegové z týmu. „Já jsem naštěstí měla trochu více času na vydechnutí než kluci. Samozřejmě jsme sledovali kluky, ale na rozdíl od nich jsme pak neměli takový stres, kdy hned po ježdění člověk musí zpět do boxů, aby koně osprchoval a mohl si krátce odpočinout. Do Grand Prix jsem se moc těšila, jelikož jsem v ní letos ještě nestartovala a vlastně i v loňském roce jsem se do ní dlouho nedostala. Tehdy jsem se soustředila hlavně na olympijské závody, a proto jsem i do Grand Prix úmyslně nenastoupila, i když jsme se s Catchie kvalifikovaly. Byla jsem proto šťastná, že jsem se tam tentokrát dostala,“ prozradila ve vysílání EquiRadia.
 

Čtěte také: Baryard-Johnsson vyhrála GP v Saint Tropez. Devos je opět lídrem LGCT

 
Hlavní soutěž Anna Kellnerová s Catch Me If You Can Old dokončila s jednou chybou na dvacátém místě. „Linii do dvojskoku jsem jela víc dopředu, než by se do dvojskoku hodilo. Áčko byl opravdu vysoký kolmý skok a bylo potřeba tam malinko zpomalit, a to jsem neudělala. Mám na co se příště soustředit a opět vylepšit,“ shrnula. Celkově však byla zejména s její klisnou spokojena. Pak už jen držela palce týmovým kolegům, kteří se probojovali do rozeskakování. Bruynseels s Deluxem van T & L čisté konto neudržel a po dvou chybách na zkráceném parkuru skončil desátý. Pieter Devos na klisně Mom's Toupie de la Roque do cíle dovezl opět nulu na bodovém kontě a díky 31 bodům za šesté místo se vyhoupl do vedení žebříčku LGCT. 
 
Namísto oslav všichni jezdci ihned po skončení závodů odjížděli do svých domovských stájí, neboť již příští týden pokračuje parkurové série Global Champions v německém Hamburku. „Mohu už nyní prozradit, že tam budeme startovat ve stejném složení. Kluci si jen vymění koně, já tam pojezdu s Catch Me, která si pak po tomto mítinku odpočine, aby byla čerstvá na červnové CSIO v pražské Chuchle Areně,“ dodala Anna Kellnerová. V Praze by měla startovat v Poháru národů, který před rokem s Alešem Opatrným, Kamilem Papouškem a Ondřejem Zvárou vyhrála. Letos závody proběhnou od 16. do 19. června, a kromě FEI Nations Cupu se během těchto závodů pojede i Grand Prix započítávaná do Světového poháru.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko GCL



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE