reklama 11A

Dvouletá Huayara vyhrála ve Vichy. Po dostihu opustila český trénink

ikonka

Debutovala čtvrtým místem v Simsonově ceně, při druhém startu kariéry zvítězila ve Francii. Taková je vizitka dvouleté Huayary, která ve čtvrtek pod Marií Vélon jistě ovládla prodejní dostih na 1000 metrů ve Vichy. Po doběhu byla prodána.
13.08.2021 08:48  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A

Dvouletá hnědka Huayara se ve čtvrtek postarala o sedmé letošní vítězství trenéra Václava Luky mladšího na francouzské půdě. Čtvrtá ze Simsonovy ceny se prosadila jistě o 1 3/4 délky v prodejním dostihu na 1000 metrů ve Vichy. V sedle klisny stáje Leram byla aktuálně desátá ve francouzském šampionátu Marie Vélon.

Podruhé startující dcera Holy Roman Emperora si na přímé dráze v Prix de la Besbre (1000 m, 12 500 eur) počínala výrazně zkušeněji než většina jejích soupeřů. Začínala na třetím místě "opřená" o vnější bariéru, v polovině tratě se posunula na druhou příčku a za distancí dobrou cvalovou akcí rozhodla o svém vítězství.

Pro tým z jihočeských Bošovic to však byly poněkud sladkokyselé chvíle, neboť Huayara po doběhu změnila za 23 000 eur majitele a opustila český trénink.

 

Podcast s Františkem Holčákem: S rovinovými koňmi jsem po kopcích moc nechodil

 

"Je to pro mě takové rozporuplné. Věděl jsem, že je dobrá a prodávat jsem ji úplně nechtěl, ale nakonec jsme se shodli, že je sprinterka a nebude mít v Česku co běhat. Třeba zimní královna je pro ni moc dlouhá, tak jsme zvolili tuto cestu a zariskovali jsme s vědomím, že o ni můžeme přijít. Budoucnost ukáže, zda jsme udělali dobře nebo ne. Nic jiného ale v podstatě nezbývalo, příští dva roky by doma stejně neměla vhodné dostihy a musela by jít touto francouzskou cestou," vysvětlil trenér Václav Luka mladší.

Stáj Leram poslala do prodejní části čtvrtečního programu ve Vichy ještě dva další zástupce, ani jeden z nich však na dotovanou příčku nedosáhl.

Blíže k úspěchu měla čtyřletá Crush On Me, která se v úvodu Prix de Saint-Yorre (1850 m, 14 000 eur) přetahovala s Clementem Lecoeuvrem. V závěru sice udržela kontakt s předními koňmi, ale nedokázala odpovědět na jejich zrychlení a finišovala osmá asi 5 1/2 délky za vítězem.

To sprinter Has D’emra se v Prix Rene et Jacques Bedel (1000 m, 12 500 eur) ocitl pod tlakem už 500 metrů před cílem a v sedmičlenném poli nakonec nechal za sebou jen jednoho neježděného soupeře. Na vítězného německého veterána Gamgooma, který seběhl rovný kilometr za 0:57,30, ztratil 11 délek.

Foto: France Galop, zdroj: Racing Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE