reklama 11B

Dettori počtvrté zvedl pohár, Dubai World Cup ovládl Country Grammer

ikonka

Sobotní Dubai World Cup skončil americkým doběhem. Pětiletý Country Grammer s Frankiem Dettorim zaskočil za favorita Life Is Good. V rámcovém programu byla opět k vidění síla japonského turfu. Zástupci země vycházejícího slunce se radovali pětkrát.
26.03.2022 19:36  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

Žokej Frankie Dettori v sobotu počtvrté v kariéře vyhrál Dubai World Cup (2000 m, 12 milionů dolarů). Po úspěších v barvách Godolphinu s trojicí Dubai Millennium, Moon Ballad a Electrocutionist dovedl k triumfu amerického Country Grammer, kterého pro konsorcium Zedan Racing Stables, WinStar Farm a Commonwealth T’ Breds trénuje dopingovými kauzami obtížený Bob Baffert.

Že letošní ročník vrcholu sezony na závodišti Meydan skončí americkým vítězstvím, se všeobecně očekávalo. Největší pozornost se však soustředila na čtyřletého Life Is Good, který po svých triumfech v Breeders’ Cup Dirt Mile a Pegasus World Cupu nastupoval v roli desetinového favorita.

Svěřenec Todda Pletchera odvodil dostih, ale při své premiéře na distanci 2000 metrů nedokázal v závěru odolat útoku nejlepších a musel se spokojit se čtvrtým místem. Nejvíce sil měl ve finiši pětiletý Country Grammer, který o 1 3/4 délky zdolal Hot Rod Charlieho. Třetí doběhl japonský Chuwa Wizard.

 

Čtěte také: Šampion a vítěz Velké pardubické spojili síly. Přivezou pomoc Ukrajině

 

Také pro Bafferta to byl čtvrtý triumf v Dubai World Cupu, a to ve stejných barvách Amra Zedana, které nosil diskvalifikovaný vítěz loňského Kentucky Derby Medina Spirit.

Americko-saúdský podnikatel, považovaný za jednoho ze zájemců o koupi fotbalové Chelsea, nadále za Baffertem stojí, přestože trenér momentálně nemůže kvůli dopingové aféře startovat s koňmi v Churchill Downs a nedávno kvůli tomu přišel o čtveřici tříletků směřujících do Kentucky Derby.

Tonalistův syn Country Grammer v únoru skončil druhý v nejbohatším dostihu světa Saudi Cupu, loni vyhrál doma Hollywood Gold Cup Stakes (Gr.1).

Ve špičkově obsazeném rámcovém programu v Meydanu se tentokrát nedařilo favoritům a stejně jako před měsícem v Rijádu se ve výborném světle ukázali Japonci. Ti si připsali UAE Derby prostřednictvím Crown Pridea s Damianem Lanem, Dubai Gold Cup díky Stay Foolish s Christophem-Patricem Lemairem, Godolphin Mile prostřednictvím outsidera 670:10 Bathrat Leona pod Ryuseiem Sakaiem a Dubai Sheema Classic díky Shahryarovi s Cristianem Demurem.

Strhující finále nabídl Dubai Turf (1800 m, 5 milionů dolarů), končící současným doběhem anglického Lorda Northa s Frankiem Dettorim a japonského Panthalassy pod Yutakou Yoshidou. Irským úspěchem skončil Al Quoz Sprint (1200 m, 1,5 milionu dolarů), v němž zazářil A Case Of You z tréninku Adriana McGuinnesse.

Velkým překvapením skončil Dubai Golden Shaheen (1200 m, 2 miliony dolarů), v němž triumfoval osmiletý veterán Switzerland pod dvojnásobným účastníkem Evropského poháru žokejů Tadghem O’Sheou.

Foto: Emirates Racing Authority




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE