reklama 11C

Skins Rock porazil Mauricia. Koně Zdeňka Seménky zářili v Miláně

ikonka

Trenér Zdeněk Seménka a žokej Lukáš Matuský byli hlavními postavami překážkového programu v Miláně. Oba slavili hned dvě vítězství a měli hlavní podíl na hattricku koní v českém tréninku. Z jejich spolupráce vzešel triumf Skins Rocka nad Mauriciem.
20.03.2022 18:11  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Návrat překážkových dostihů na mílánské San Siro zastihl ve výborné formě svěřence trenéra Zdeňka Seménky, kteří si připsali dvě vítězství a Skins Rock vrátil Mauriciusovi porážku z únorového Gran Corsa Siepi Nazionale (Gd1) v Pise. Na nedělním hattricku českých překážkářů se jedním úspěchem podíleli i Josef Váňa mladší a Scuderia Aichner.

Nejlépe obsazeným dostihem z trojice proutěnkářských klání bylo 3600 metrů dlouhé Premio Celeste Citterio. Tempo si udávala dvojice třídových běloušů stáje Scuderia Aichner, přičemž zkušenější Capivari s Janem Faltejskem dlouho pracoval pro stájového kolegu Mauricia.

Skins Rock v sedle s Lukášem Matuským se dlouho držel na blízké čtvrté pozici, a když v závěru nastoupil Josef Bartoš s Mauriciem, byl to právě osmiletý valach majitelky Evy Píšťkové, který zrychlení favorita jako jediný zachytil. Ještě na distanci měl těsně navrch Mauricius, ale Skins Rock jeho nápor odrazil a zvítězil o 3/4 délky. Capivari doběhl s odstupem čtvrtý, Sansiro sedmý.

Letos potřetí startujícímu Skins Rockovi se v Miláně tradičně daří. Dosáhl zde i nejcennějšího ze svých devíti překážkových vítězství v předloňském Gran Corsa Siepi di Milano (Gd1).

 

Festivalový deník 9: Velká národní v "Středozemi" měří 6800 metrů

 

Druhým nedělním vítězem Zdeňka Seménky byl v proutěnkách debutantů Premio Corona Ferrea na 3200 metrů čtyřletý Machinos ze stáje Hany Veselé. Jan Faltejsek udržel účastníka loňského Slovenského derby, který byl v době rovinové kariéry pověstný svou chtivostí a hektičností, na zadní pozici a dlouho odpočíval ve druhém sledu. Když při vbíhání do cílové roviny zavelel k útoku, Machinos se odpoutal o dvanáct délek.

Vedle Seménky získal v Miláně double i žokej Lukáš Matuský, jezdící v neděli pro obě úspěšné stáje. V úvodním dostihu nezvítězivších Premio Brivio vyhrál s překážkovým debutantem Palm Springs lehce o 3 délky, stájový doběh “raz-dva” Scuderie Aichner SRL dotvořil Caribean Green. S třetím Államfö a čtvrtou Montalie de Cerisy doběhli i na dalších příčkách koně trénovaní v Česku.

Ilustrační foto: Marcela Kozová (Skins Rock)




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE