reklama 11C

Na léto se přestěhujeme do Chantilly, plánuje Janáčková Koplíková

ikonka

Osvědčený Mandarin, ale i několik zajímavých tříletých koní bez dostihových zkušeností připravuje jezdkyně a trenérka Ingrid Janáčková Koplíková. Těžiště stáje by mělo ležet ve Francii, ale nadějný Oultrador bude dohlašován do Velké jarní ceny.
16.03.2022 11:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A

Jen pár týdnů poté, co se část jejích svěřenců vrátila ze zimního mítinku v Cagnes-sur-mer, již Ingrid Janáčková Koplíková plánuje další francouzskou expedici. V Lysé nad Labem působící trenérka to prozradila ve středečním Podcastu Martina Cápa na EquiRadiu.

"Plánujeme přestěhovat se na léto do Chantilly. Mandarin a další koně, kterým plánujeme francouzské starty, tam budou tři měsíce i trénovat. Probírali jsme to s majiteli, chceme ve Francii běhat pravidelně a cestování je poměrně náročné. Když existuje možnost přímo na místě trénovat, je podle mě lepší se tam na těch pár měsíců odstěhovat a zůstat tam s koňmi na mítink," potvrdila Janáčková Koplíková.

Kromě Mandarina, který po zimním vstupu do sezony momentálně odpočívá, by se francouzské plány měly týkat i některých tříletých koní. Své možnosti již naznačil například Josephino ze stáje Jany Dufkové. Prosincový vítěz z Marseille a třetí z Pražského zimního favorita zahájil sezonu čtvrtou příčkou v mílovém listed na Riviéře.

 

Festivalový deník 5: Euforie i podpora Ukrajině. Slavný "roar" je zpět

 

"Příjemně mě překvapil, na této úrovni předtím nebyl vyzkoušený. V Cagnes-sur-mer v podstatě neměl jiný vhodný dostih, tak jsme se rozhodli zkusit listed. Vím, že v něm něco je, ale navzdory počtu startů v nohou je to stále děcko," poznamenala Janáčková Koplíková

Úspěšné vystoupení v Cagnes-sur-mer podle všeho ovlivní hnědákův jarní program. Místo původně zvažovaného Memoriálu profesora Václava Michala se zřejmě vrátí do Francie a nejistý je momentálně i start ve Velké jarní ceně.

"Kdyby bylo měkko, nemá to cenu ani zkoušet, takže jsou tam ještě nějaké otazníky. Majitelé si přejí běhat spíše ve Francii a tímto směrem budeme dál plánovat. Pochází ze sprinterské roviny a zdá se, že míle bude jeho strop. Žokej Ruis sice po Marseille říkal, že by to mohl být kůň do dálky, ale já si to osobně nemyslím," dodala Janáčková Koplíková.

Do Velké jarní ceny naopak bude dodatečně přihlášen dosud nestartovavší Oultrador v barvách stáje JUDr. Jany Fialové - Estrella. "To je takové moje eso. Teď je zraněný, tak uvidíme, na jak dlouho to bude. Je to jeden z nejlepších tříletých ve stáji. Líbí se mi i Secret Peet od Petry Čapkové, který je však pozdnější, tak uvidíme, kam až se dostane. Máme zajímavé tříleté, většina bude běhat spíš ve Francii," avizuje trenérka, která v současné době připravuje 31 svěřenců.

V podcastu na EquiRadiu prozradila i další plány, ohlédla se za svou jezdeckou kariérou a zavzpomínala na začátky u otce Zdena Koplíka.

Foto: Pavla Pechmanová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE