reklama 11C

Decathlon nabízí: Přilepšete svým koním výživovými doplňky Fouganza

ikonka

/PR článek/ Chcete svému koni do krmné dávky přidávat něco “na přilepšenou”? Fouganza přináší celou řadu výživových doplňků, ať už se jedná o solné lizy, multivitaminy či elektrolyty. Kompletní informace o jejich nabídce najdete níže.
05.08.2021 13:20  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Fouganza nabízí celou řadu výživových doplňků pro koně. Všechny jsou vyrobené v Evropě, konkrétně Francii a Německu, a splňují náročné požadavky sportovních i rekreačních koní. Pojďme si je představit.

Základním doplňkem, který najdeme v každém boxu či výběhu je solný liz. Jeho konzumací koně doplňují do těla důležité vitamíny a minerály. Pokud koni chybí sůl v těle, sám začne blok olizovat. Fouganza ovšem nabízí také solný liz se stopovými prvky. Ten je obohacen o zinek, mangan, měď, jód, selen, vápník, hořčík a fosfor. 

Pokud je váš kůň v intenzivním tréninku, odchází potem z jeho těla velké množství iontů. K jejich doplnění můžete použít tekutý elektrolyt. Přimíchejte jej do pitné vody nebo aplikujte stříkačkou přímo do huby. Doplníte tak chlor, sodík, draslík a hořčík. Příchuť tutti frutti zachutná všem koňským sportovcům. 

K denní krmné dávce se hodí přidávat multivitamín. Drobné granulky s příchutí jablka lehce splynou se směsí krmiva. Obsahují vitamíny A, B1, C, D3 a B4. Kromě vitamínu jsou přidány také stopové prvky vápníku, sodíku, hořčíku a fosforu. Jedno balení obsahuje 900 g multivitamínu a odměrku, vystačí přesně na jeden měsíc. 

Lněné semínko se stalo oblíbené u majitelů a jezdců především u koní s horší srstí a v období línání. Obsahuje totiž omega 3 a 6 mastné kyseliny, které koňský organismus nedokáže sám vytvořit a musí je přijmout v potravě. Prospěšné je nejen pro srst, ale také kůži, metabolismus a trávení. Aby bylo lněné semínko bezpečné ke konzumaci a zároveň předávalo svou sílu, je nutné jej před podáváním nadrtit. V drceném stavu má ovšem velmi rychle tendenci žluknout. Fouganza ovšem semínko mele a rovnou praží, proto je vhodné i k dlouhodobému skladování. Pro lepší uvolnění antioxidantů jej před podáním namočte. 

Toto jsou nejoblíbenější a nejužívanější doplňky, které svému koni můžete dopřát. Kromě nich ale v nabídce naleznete také například pivovarské kvasnice, skvělé pro zlepšení trávení, biotin pro zlepšení stavu kopytní rohoviny nebo artyčokový prášek bohatý na vlákninu. 

Nezapomeňte, že na všechny přípravky je nutné koně zvykat pomalu. Některé z nich mají také výraznou chuť a vůni, které nemusí vašemu parťákovi na první dobrou učarovat. Tehdy zkuste ke krmení přidat nastrouhanou mrkev nebo jablko, aby aroma přebyli.

Kompletní nabídku naleznete na e-shopu v sekci solí a krmných doplňků




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE