reklama 11C

Diváky na CSI chceme, ale ještě nevíme, kolik jich bude, říká Smrčková

ikonka

Něco málo přes dva týdny zbývá do zahájení Světového poháru CSI2*-W v Olomouci. Pořadatelé z Equine Sport Centra doufají, že se jich budou moci zúčastnit i diváci. „Zatím nevíme, kolik vstupenek budeme moci uvolnit,“ říká Michaela Smrčková.
31.05.2021 17:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B
 
Equine Sport Centrum v Olomouci má za sebou menší zkoušku v podobě parkurové Ceny města Olomouce. Té se ještě nemohli účastnit diváci, ale provozovatelé areálu doufají, že za dva týdny bude situace opět o něco lepší. 
 
„Já jsem hlavně ráda, že se nám podařilo nějaké závody před CSI uspořádat a celé to tady organizačně opět zaběhnout. Již jsme sice ostřílení, je to osmý ročník Světového poháru v parkurovém skákání, a tak každý má své úkoly a ví, co má dělat. Provoz jsme si vyzkoušeli hlavně z hlediska aktuálních opatření,“ říká ředitelka Equine Sport Centra Olomouc, Michaela Smrčková.
 
„Ve čtvrtek se konečně otevřelo přihlašování účastníků. Zástupci Mezinárodní jezdecké federace nás trochu napínali, jelikož ani pro ně to není jednoduchá situace a čekali, jaké restrikce budou od června platit. Pokud mám správné informace, tak opatření kolem herpesviru přetrvávají nadále,“ pokračuje Smrčková.
 
Již během víkendu byli k účasti na CSI2*-W Olomouc 2021 nahlášeni jezdci z jedenácti zemí a zhruba kolem dvou stovek koní. „Ještě např. nemáme seznam účastníků od České jezdecké federace, ale věříme, že také domácí reprezentanti dorazí v hojném počtu. Očekáváme, že by účast mohla být podobná, jako byla v loňském roce,“ doufá ředitelka areálu.
 
Mezi velká přání pořadatelů patří i to, aby se podobně jako vloni mohli účastnit akce i diváci. „Standardně na všechny akce míváme vstup zdarma, ale již minulé CSI2*-W jsme museli toto pravidlo porušit z důvodu omezení počtu lidí v areálu. Předpokládáme, že to samé bude platit i letos, ale zatím čekáme, kolik budeme moci pustit vstupenek do prodeje. Cena by měla být opět spíše v symbolické výši,“ dodala Michaela Smrčková. Celý rozhovor s ní si můžete poslechnout na videu EquiTV.cz.
 
Foto: Josef Malinovský
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE