reklama 11D

Cíl mladých koní. Mistrovství světa ve všestrannosti v Lion D´Angers

ikonka

Lion D´Angers je každoročně cílem jezdců, kteří připravují mladé koně do soutěží všestrannosti. Koná se tam totiž mistrovství světa. Akce, jež často odstartuje další zářnou kariéru, se pravidelně účastní i dvojice z České republiky.
01.01.2022 14:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Francouzské město Lion D´Agers leží asi hodinu cesty severovýchodně od Nantes a pro jezdce a fanoušky všestrannosti jde o známý pojem. Každoročně se tam totiž koná chovatelské mistrovství světa mladých koní. V roce 2022 ožije tamní závodiště od 20. do 23. října.
 
Soutěže jsou vždy vypsané pro šestileté a sedmileté koně. Šestiletí absolvují obtížnost CCI2*-L a v roce 2021 si zlato v této kategorii vyjela oldenburská klisna Lagona OLD po Lavagon. Sedlala jí Němka Anna Lena Schaaf. Ryze francouzská byla stříbrná dvojice ve složení Nicolas Touzaint a Fibonacci de Lessac (Carinjo HDC). Třetí místo obsadil irský hřebec Bonmahon Chelsea po Chellsini Z, kterého představila Italka Rebecca Chiappero.
 
Český chov reprezentovali tři koně ročníku 2015. Hřebec Lotus Palita po Latino 25 dojel s Miroslavem Trundou devětadvacátý. Stejného otce má klisna Linzi, jež dojela s Gabrielou Adamcovou o sedm příček za ním. Eliška Opravilová s klisnou Vila Rufa po Lasing obsadila čtyřicáté místo.
 
Mezi sedmiletými, pro které byla připravená soutěž CCI3*-L, si nejlépe vedla holštýnská bělka Cute Girl po Coventry. Tu sedlal Australan Kevin McNab. Britská olympijská medailistka Laura Collett si vyjela stříbro s trakénským hnědákem Outbackem (Duke of Hearts xx). Irský valach Cooley Snapchat po Kannan získal bronz v sedle s Britkou Selinou Milnes.
 
Ilustrační foto: Libby Law / FEI



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE