reklama 11B

Military a čtyřspřeží spolu v Itálii. MS 2022 hostí Pratoni del Vivaro

ikonka

V roce 2022 proběhnou náhradou za Světové jezdecké hry tři samostatná mistrovství světa. To, které svede dohromady jezdce všestrannosti a čtyřspřeží, se bude konat v září v italském Pratoni del Vivaro. Kdo zamíří do města nedaleko Říma jako favorit?
28.12.2021 14:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Bezmála dva týdny bude trvat společné mistrovství světa pro jezdce všestrannosti a čtyřspřeží, které přidělila Mezinárodní jezdecká federace FEI do Pratoni del Vivaro náhradou za Světové jezdecké hry. Ty by se podle tradičního klíče konaly právě v roce 2022, jenže FEI se nepodařilo najít organizátora. 
 
Původní světový šampionát pro všechny disciplíny tak rozdělila do několika mítinků. Od 14. do 25. září se tak v městečku, které leží přibližně čtyřicet kilometrů jihovýchodně od Říma, pojede o tituly ve výše uvedených dvou disciplínách.
 
Ve všestrannosti je obhájkyní zlata z posledních her z roku 2018 Britka Rosalind Canter. Tehdy triumfovala v sedle hnědáka Allstar B, s nímž byla v roce 2021 jako rezervní jezdec na olympijských hrách v Tokiu. Dá se očekávat, že právě britští jezdci zamíří do Itálie jako horcí favorité. V uplynulé sezoně ovládli jak olympiádu, tak mistrovství Evropy. Silní jsou z evropských zemí tradičně Němci a Francouzi, ke špičce se řadí také jezdci Austrálie, Nového Zélandu a USA. 
 
V soutěži čtyřspřeží budou jistě všichni fanoušci zvědaví, jestli neuvěřitelná mnohaletá šňůra titulů Australana Boyda Exella bude přerušena. Exell má individuální zlato ze Světových jezdeckých her 2010, 2014 i 2018. V mezidobí přidal první místo na mistrovství světa 2012 a 2016. 
 
V posledních sezonách se zdá, že mu konkuruje úřadující mistr Evropy Bram Chardon z Nizozemí, který ho už dokázal porazit při několika významných akcích. Nutno však říct, že to bylo hlavně v halových soutěžích Světového poháru. 
 
Obecně jsou Nizozemci v této disciplíně velmi silní, a jsou jako družstvo žhavými adepty na zlato. Dobře si v poslední sezoně vedli také Němci a Američané. Dobře se jeví i Belgičani.
 
Foto: Christophe Taniére, Liz Gregg / FEI



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE