reklama 11A

Brána do světa velkého sportu. Lanaken hostí skokové MS mladých koní

ikonka

Talentovaní mladí koně se každoročně prezentují při parkurovém mistrovství světa v Lanakenu. Pro mnohé z nich to je začátek velké sportovní kariéry. I v roce 2022 tam proběhne tradiční šampionát, a to během posledního zářijového víkendu.
30.12.2021 14:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Mistrovství světa mladých koní v parkurovém skákání je každoročně vrcholem sezony pro pětileté, šestileté a sedmileté koně. Hostí ho belgický Lanaken, který je domovem plemene Zangersheide. Termín pro rok 2022 připadl na 22. – 25. září.
 
Šampionát je pro plemenné knihy, chovatele i jezdce šancí předvést to nejlepší, co v jejích stájích dorůstá pro vysoký sport.
 
V uplynulé sezoně ovládl finále soutěže pětiletých koní belgický chov. Vítězem se stal Belgický teplokrevník Querido VG po Dominator 2000 Z. Sedlal ho Němec Christian Ahlmann. Druhé místo obsadil příslušník stejné plemenné knihy Quabriolet VH Bildeken. Valacha po Anakin van Schuttershof závodil v sedle s Belgičanem Arnaudem Gaublommem. Třetí dojel holandská klisna Loharna P s Nicole Eggens z Nizozemí.
 
V kategorii šestiletých triumfoval vestfálský hnědák Coros 3 po Cornet Obolensky. Představil ho Němec Philipp Weishaupt. Vestfálský chov zastupoval i stříbrný Crowny NW (Cornw Z) v sedle s německou jezdkyní Angelique Rüsen. Bronz putoval do Belgie zásluhou klisny Parequity (BWP), s níž závodila Virginie Thonon.
 
Šampionkou sedmiletých se stala klisna plemene holandský teplokrevník Just A Dream po hřebci VDL Zirocco Blue. Tu sedlal německý jezdec Harm Lahde. Druhou příčku obsadil Belgičan Gilles Thomas s holandskou hnědkou J.Comghorla Van Beek (Comme il Faut). Třetí skončil valach Selle Francaise Etundel de Marocy. Bělouše po Diamant de Semilly předvedl Belgičan Dominique Hendrickx. 
 
Ilustrační foto: Zangersheide Stud Lanaken



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE