reklama 11D

České derby: Němec Legal Rights zůstává, na start proklouzl Renasi

ikonka

Do 100. Českého derby, které se poběží 6. září v Chuchle Areně Praha, směřují koně ze tří různých zemí. Škrty lépe hodnocených soupeřů pustí na start napajedelského odchovance Renasiho, pod čarou zůstávají po posledním škrtání Spartico a Kenshibu.
27.08.2020 12:28  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Dva koně z užšího okruhu kandidátů 100. Českého derby byli škrtnuti v rámci posledního termínu ve čtvrtek. Kromě již dříve avizovaného Zoheyra vyřadily zdravotní problémy i nejvýše hodnoceného českého odchovance Absolutica. Nepoběží ani čtvrtý ze slovenské Velké jarní ceny Magic Baron, přesměrovaný do rámcové Tattersalls Mile.
 
Naopak německý hřebec Legal Rights, který minulou středu doběhl čtvrtý na 2900 metrů ve francouzském Clairefontaine, zůstává přihlášen a směřuje do Prahy. Rýsuje se tak mezinárodní derby za účasti koní ze Slovenska a Německa. Po čtvrtku zůstává ve hře 18 koní, což podle handicapu posílá "pod čáru" dvojici Spartico a Kenshibu.
 
Jediným zástupcem českého chovu v letošním derby bude napajedelský odchovanec Renasi. Člen rodiny Relation, kterého pro stáj Mikon připravuje Radek Holčák, naposled finišoval sedmý v Memoriálu JUDr. Otakara Frankenbergera. Produktem českého chovatele je ještě druhá z Oaks Vivienne Wells, mající ovšem francouzský suffix.
 
Více než jedním koněm je zastoupena pouze stáj MUDr. Evy Nieslanikové s dvojicí Joganville a Ruse. Z trenérů ponechali na přihláškách po dvou svěřencích Miroslav Nieslanik a Václav Luka mladší.
 
 
Pořadí podle handicapu:
 
1. RATE (FR) - 81,5
 
2. ZARIYANNKA (IRE) - 79,5
 
3. OPASAN (IRE) - 79,0
 
4. MARKONI LP (SRB) a VIVIENNE WELLS (FR) - 78,0
 
6. TROOP COMMANDER (IRE) - 77,5
 
7. SWINGING THOMAS (GER) - 76,0
 
8. RUSEL (FR) - 74,5
 
9. JOGANVILLE (FR) - 74,0
 
10. ARMITAGO (FR), FRANCIMOR (IRE) a POLISH KING (IRE)  - 73,0
 
13. COTE JARDIN (FR) - 72,5
 
14. FRAGA (IRE) a LEGAL RIGHTS (GER) - 72,0 (pozn. - u Legal Rights se jedná o eliminační handicap)
 
16. RENASI 71,0
 
17. SPARTICO (GER) 70,5
 
18. KENSHIBU (IRE) 68,0
 
 
Rámcovému programu derby bude dominovat 60. Zlatý pohár s držitelem trojkoruny Arcturusem, Ramssiem, listed vítězem Indian Eaglem či Zorianou. Do Tattersalls Mile směřují Black Canyon, Ignacius Reilly, Mr Right a další, premiérově se poběží Memoriál Tomáše Šatry na 1800 m.
 
 
Psali jsme o 100. Českém derby:
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE