reklama 11C

Fraga poběží v Českém derby. Minulý start neberu moc vážně, říká Luka

ikonka

Zimní královna Fraga ze stáje Leram se chystá na 100. České derby. Klisnin trenér Václav Luka mladší v úterý vyvrátil spekulace, že bude hnědku po dvou zklamáních v klasických dostizích škrtat z modré stuhy. Bošovice tak budou mít v derby dva koně.
25.08.2020 16:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Loňská šampionka dvouletých klisen Fraga míří navzdory zklamání v Oaks do Českého derby. Hnědka stáje Leram vlastní dostačující handicap 72 kg a možnosti startovat v nejprestižnějším klasickém dostihu využije, uvedly dva dny před termínem posledního škrtání facebookové stránky střediska Luka Racing.
 
"Derby může kůň běžet pouze jednou. Fraga sice nebude patřit k favoritům, ale rádi bychom to zkusili," potvrdil serveru Jezdci.cz trenér Václav Luka mladší.
 
Zimní královna a druhá z loňské Ceny zimního favorita vstupovala do klasické sezony s velkými ambicemi. Přesvědčila však zatím pouze při debutu v Jarní ceně klisen, kde po ztrátě na startu a slalomu mezi soupeři v posledním oblouku finišovala druhá za Eternity.
 

Čtěte také: Tomáš Lukášek překvapil Budapešť, s Faustem vyhrál maďarské derby

 
Následovalo deváté místo ve Velké jarní ceně a desátá příčka v Oaks. Zatímco pro zklamání z konce června nenašel klisnin tým vysvětlení, v Karlových Varech doplatila na špatný průběh dostihu. V první polovině se ocitla vpředu a v závěru pouze doběhla do cíle.
 
"V Oaks měla přímo katastrofální průběh, proto ten minulý start neberu až tak vážně. V práci se navíc ukazuje dobře a nic nenasvědčuje nějakému hlubšímu problému," míní Luka, který bude v derby zastoupený ještě vítězem Velké červnové ceny Markonim LP.
 
Obavy z toho, zda Fraga prostojí 2400 metrů, nemá. "Podle původu i práce soudím, že by si s derby-distancí měla poradit," uzavřel Luka.
 
 
Foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE