reklama 11C

Žebříček FEI všestrannosti s drobnými změnami

Světový žebříček jezdců všestrannosti, který k 31. březnu aktualizovala Mezinárodní jezdecká federace FEI, doznal oproti uplynulému období pouze drobné změny. Neotřesitelnou pozici na čele si drží olympijský vítěz z Ria Němec Michael Jung.
11.04.2017 13:46  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Michael Jung (GER) je dlouhodobým lídrem žebříčku všestrannosti. Foto: archiv Jezdci.cz

Německý šampion a držitel mnoha prvenství na nejvýznamnějších závodech ve všestrannosti Michal Jung je stále ve vedení světového žebříčku jezdců. Jung, který má mimo jiné dvě zlaté medaile z olympijských soutěží jednotlivců z let 2012 a 2016, má 632 bodů a v žebříčku je na nejvyšší příčce již po dobu mnoha měsíců.
 
Beze změn zůstaly i všechny pozice v TOP10, pouze na 5. a 6. místě došlo k prohození Marka Todda (NZL), jenž stoupl a Boyda Martina (USA), který naopak o jednu pozici klesl. 
 
V nejlepší desítce světa jsou ještě dva Novozélanďané Andrew Nicholson na 4. místě a Jonell Price na příčce číslo sedm. Druhé místo patří Američanovi Phillipovi Dutonovi, třetí je Australan Christopher Burton. Elitní sestavu uzavírají britští reprezentanti Oliver Townend a Nicola Wilson na 8. respektive 10. místě a francouzský jezdec Maxime Livio, jenž je devátý.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE