reklama 11A

Září na pardubickém závodišti je nabité akcemi

Sotva pardubické závodišti opustili poslední účastníci 19. ročníku mezinárodní výstavy Koně v akci, už je tu program další. Podrobnosti o tom, co přinese devátý měsíc letošního roku v Pardubicích, se dočtete v tiskové zprávě níže...
04.09.2017 13:04  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
 
Sotva pardubické závodišti opustili poslední účastníci 19. ročníku mezinárodní výstavy Koně v akci, už je tu program další. V sobotu 9. září třídenní „koňácký“ festival vystřídá poslední z kvalifikací na 127. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou. A o pár dnů později už bude závodiště patřit vozatajům při Mistrovství České republiky spřežení.  
 
V sobotu 9. září odstartuje čtvrtá kvalifikace na Velká pardubickou, která bude poslední tuzemskou možností jak získat právo startu v říjnovém vrcholu české překážkové sezony. A zatímco jedni se budou o kvalifikaci pokoušet, jiné půjdou vyzkoušet svou aktuální formu. Dostihový mítink ale nebude jen o kvalifikačním dostihu, na programu jich je dalších sedm. Bavit se budou i diváci. „Už se stalo tradicí, že kvalifikační mítinky bývají obarvené doporučenými dress cody. Tentokrát to budou odstíny žluté či zlaté,“ připomíná místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku a.s. Martin Korba. První dostih startuje v tradičních 13 hodin. 
 
Jen o pár dnů později, tedy od 15. do 17. září, dostihy vystřídají klání vozatajů. Koná se tu totiž Mistrovství České republiky spřežení a to pro čtyřspřeží, dvojspřeží, jednospřeží i pony. Na tomto sportovním mítinku se svého křtu dočká nová kniha „Mistr opratí“ o votazaji, šestinásobném mistru České republiky a druhém z mezinárodních závodů na zámku Windsor, ale také dvojnásobném účastníkovi Velké pardubické Jiřímu Kocmanovi. 
 
Zdroj: tisková zpráva Dostihového spolku
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE