reklama 11C

Koňařská svatba inspirací pro plakát Koně v akci

Tvářemi 19. ročníku mezinárodní výstavy Koně v akci se stali čtyřnásobný vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek se svou manželkou Alžbětou. Fotografie na plakátu je z jejich vlastní svatby. Přečtěte si rozhovor s Alžbětou Faltejskovou.
30.08.2017 10:03  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 

TÝMOVÁ PRÁCE NÁS DOVEDLA K OLTÁŘI, říká manželka vítěze Velké pardubické
 
Tvářemi 19. ročníku mezinárodní výstavy Koně v akci se stali čtyřnásobný vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek se svou manželkou Alžbětou. Fotografie z plakátu nevznikla pouze pro účely letošního „svatebního“ ročníku výstavy, je skutečnou součástí svatebního alba manželů Faltejskových. A tak je zřejmé, že u Faltejskových koně k životu zřejmě patří za každé situace… Na naše otázky odpovídala Alžběta.
 
Kůň na svatbě, to mnohým zní velmi romanticky. Byla tahle romantika důvodem, proč se vaše svatba neobešla bez koní? 
 
Svatbu bez koní si určitě představit dokážeme. Kůň byl součástí focení jako dar od dlouholeté kamarádky. Jsme si partnery i dobrými kamarády a koně do našeho týmu patří. Pořád se vše točí okolo nich. Dveře z domu vedou přímo na dvůr s 12 boxy. Není úniku…
 
Jak jste svůj svatební den prožívali? Panovala nervozita, nebo naopak skvělá pohoda? 
 
Svatba probíhala v duchu setkání lidí, kteří se díky našemu životu ve Velké Británii nesejdou dohromady. Jsou to přátelé i rodiny nás obou. Prostě všichni, koho máme rádi na jednom místě. Pro nás trochu zázrak. 
 
Jedním z vrcholů letošní výstavy Koně v akci je svatba u Taxisova příkopu. Dokážete si (jako čtyřnásobný vítěz Velké pardubické) představit vlastní svatbu na takovém místě? Nebo by se vám „svatební myšlenky“ mísily s atmosférou dostihu?  
 
Svatba u Taxisova příkopu asi není nic pro nás. Nepřijde mi to moc romantické. Taxis je o adrenalinu a o troše dramatu. Jedou dost rychle…
 
Co se jezdci honí hlavou při skoku přes Taxis? A nad čím v tu samou chvíli uvažuje jeho manželka? 
 
Aby byli za? Neodpálí to brzo? Neee, jsou oba šikovní, to dají! Tohle se honí hlavou manželce. A občas, když vidím ten krásný let přes takový skok, byla bych ráda na Honzově místě a letěla bych taky. Je to paráda. A když něco někde nevychází, tak se modlím, aby pád byl co nejměkčí a bez zbytečných dalších připletených účastníků. 
 
Necháte nás nahlédnout do svého soukromí? Prozradíte třeba, jak jste se poznali? Byli za tím koně? 
 
Svatbě předcházelo samozřejmě seznámení a to nemohlo být nikde jinde než v kolébce dostihového sportu – ve Velké Británii. Oba jsme přijeli za prací na stejné místo, aniž bychom se znali z České republiky. Sympatie byly okamžitě, partneři se z nás stali za delší čas. Nějak nikdo nespěchal. Všechno vyplynulo přirozeně. Jak šel čas, stal se z nás tým. A týmová práce nás dovedla k oltáři. 
 
Jaký je váš recept na šťastné manželství? 
 
Recept na šťastné manželství? Možná je ještě příliš brzy prozrazovat takové tajemství, mohlo by totiž pominout. Prostě žijeme den ode dne tak, jak přichází a nic nás nerozhází.
 
Zdroj: tisková zpráva DS 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE