reklama 11C

Pardubice zažily Mezinárodní šampionát haflingů

První srpnový víkend přinesl akci určenou pro všechny příznivce haflingů. Pardubické dostihové závodiště hostilo mezinárodní šampionát, který nabídl sportovní klání i výstavu. Díky EquiTV si jej můžete připomenout v souhrnné reportáži.
17.08.2017 12:23  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

VIDEOREPORTÁŽ MŮŽETE SLEDOVAT TADY

Pardubické dostihové závodiště hostilo ve dnech 4. až 6. srpna Mezinárodní šampionát haflingů. Příznivci tohoto plemene mohli vidět jeho zástupce jak při výstavě, tak v akci při sportovních disciplínách.

V drezuře pro mladší koně se nejlépe předvedl Art v sedle s Lucií Čermákovou, který vyhrál otevřenou mezinárodní soutěž, a tím zároveň i soutěž mistrovství republiky. Mezi staršími koňmi se při drezurní úloze líbila nejvíce zahraniční reprezentantka Manuela Reidinger s Golden Princess 7. Nejlepší z domácích účastníků byla Laura Lišková na Hany, která se tak stala vítězkou mistrovství České republiky. 

Také parkurové soutěže byly zvlášť vypsané pro mladší a starší koně. V mladší kategorii vyhrála v celkovém hodnocení, a tím zároveň v mistrovství republiky, Klára Dohodilová se Sagarou. Daniel Pospěch na Artist-L ovládl starší parkurovou kategorii. Stal se vítězem otevřené mezinárodní soutěže, a tím také mistrem České republiky.

Ve všestrannosti nenašla přemožitele další ze zahraničních dvojic Dunja Schicht a Mr. Benjo. Nejlépe umístěným českým účastníkem se stal Michal Špalek s Wunjou, který byl v celkovém pořadí třetí. V národní soutěži získal titul šampiona.

Čtvrtou sportovní disciplínou, v níž se haflingové v Pardubicích představili, bylo klání dvojspřeží. V něm nenašel přemožitele Milan Kořínek, který zapřahal koně Starfight a Stargate. Český reprezentant zvítězil v celkovém hodnocení, což znamenalo zároveň titul z národního šampionátu.  

Návštěvníci pardubického závodiště měli možnost prohlédnout si halfingy také během výstavy, při níž byly prezentovány odděleně kategorie pro hřebce a pro klisny. Celkově se vyhlašovali vítězové v deseti samostatných skupinách. Vítězem mezi hřebci a zároveň šampionem plemeníků se stal zahraniční zástupce Sternwächter. Z českého chovu se nejvíce komisi líbil hřebec Art, jenž byl v mezinárodní soutěži třetí. Napříč mladšími kategoriemi klisen si nejlepší hodnocení a titul šampionky odnesla vítězka soutěže tří a čtyřletých klisen Amelina. Šampionkou starších klisen se stala Bahar, která soutěžila ve skupině pěti až sedmiletých. 

Na našem webu s adresou www.equitv.cz najdete nezkrácený video záznam téměř celé této třídenní akce.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE