reklama 11D

Werth a Weihegold stále vévodí světové drezuře

Mezinárodní jezdecká federace FEI publikovala aktuální přepočty světových žebříčků. V drezuře si upevnila pozici jedničky Isabell Werth s klisnou Weihegold. Jednoznačným skokanem měsíce je Sönke Rothenberger s posunem do TOP10 o 65 příček!
11.04.2017 08:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Isabell Werth a Weihegold jsou stále na nejvyšší příčce drezurního žebříčku. Foto: FEI

V aktuálním drezurním žebříčku FEI počítaném k 31. březnu drží pozici číslo jedna Isabell Werth (GER) s Weihegold OLD. Není to žádným překvapením, Werth je se svou klisnou čerstvou vítězkou finále Světového poháru a v čele světového bodování je už několik měsíců. 
 
Nejvýraznější skok o celých 65 míst zaznamenal její krajan Sönke Rothenberger s Cosmem. V minulém období byl na 74. místě a nyní je v TOP10 přesněji na 9. příčce. Sama Isabell Werth má také na svém kontě jeden velký posun a to ve dvojici s Donem Johnsonem, s nímž poskočila z pozice číslo 88 na 13. Navíc si drží ještě 6. místo s Emiliem. 
 
V nejlepší desítce jsou také němečtí reprezentanti Kristina Bröring-Sprehe a Desperados FRH a Dorothee Schneider s Showtime na 2. respektive 3. příčce. 
 
Čtvrtá je Američanka Laura Graves a Verdades, pátý Carl Hester s Nip Tuckem a sedmý Severo Jesus Jurado Lopez s Lorenzo. 
 
Desítku uzavírají Ruska Inessa Merkulova s Mistrem X a Američan Steffen Peters s Legolasem. Z TOP10 vypadla španělská dvojice Beatriz Ferrer Salat a Delgado, která je momentálně až na 56. místě. 
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE