reklama 11D

Němky vévodí aktuálnímu drezurnímu žebříčku FEI

Mezinárodní jezdecká federace FEI zveřejnila pravidelnou měsíční aktualizaci žebříčků jednotlivých disciplín. V drezuře se na špičce nic nezměnilo, vede dvojice Isabell Werth (GER) a Weihegold OLD, a také druhou a třetí příčku drží německé jezdkyně.
03.03.2017 13:22  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Isabell Werth je v žebříčku první s Weihegold OLD. S Emiliem (na snímku) si polepšila a je šestá. Foto: FEI / Stefan Lafrentz

V TOP10 drezurního žebříčku FEI, do kterého bodují vždy dvojice jezdec-kůň, dominují německé barvy. Na prvním místě je už několik měsíců nesesaditelná Němka Isabell Werth s klisnou Weihegold OLD. Druhou i třetí příčku drží také německé jezdkyně, a to Kristina Bröring-Sprehe s hřebcem Desperados FRH a Dorothee Schneider s Showtime FRH.
 
V nejlepší desítce se nachází ještě Isabell Werth, která je se svým dalším svěřencem Emiliem 107 šestá, oproti poslednímu propočtu si tak o dvě pozice polepšila. 
 
Dvojnásobné zastoupení mezi deseti nejlepšími dvojicemi světa mají Španělsko a USA. Čtvrtá je totiž Američanka Laura Graves s Verdadem a devátý je Steffen Peters (USA) s Legolasem 92. Španělům pak patří pozice 7 a 10. Sedmé místo drží Severo Jesus Jurado Lopez a Lorenzo, desátá je Beatriz Ferrer-Salat s Delgadem. 
 
Desítku doplňují Carl Hester (GBR) a Nip Tuck na pátém místě a Inessa Merkulova (RUS) s Mistrem X na osmém místě. 
 
Pohyby v horních patrech žebříčku jsou většinou pouze v řádech několika stupňů, výjimkou je Švédka Tinne Vilhelmson Silfvén a Don Auriello, která klesla z devátého místa v předchozí verzi žebříčku na současné čtyřiadvacáté.
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE