reklama 11D

Do Omahy se na finále SP sjela drezurní elita

Ve středu 29. března startuje v americké Omaze vedle finále Světového poháru v parkurovém skákání také finále stejné série v drezuře. Pohled do soupisky kvalifikovaných dvojic napovídá, že diváci uvidí skvělý sport v podání světové špičky.
28.03.2017 15:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: FEI

Celkem osmnáct jezdců z třinácti různých zemí figuruje na seznamu přihlášených do finále drezurního Světového poháru 2016/2017. Ve středu 28. března je v americké Omaze, kde se tato vrcholná akce odehraje, na programu Warm-up. Naostro se začne závodit o den později.
 
Bezesporu jednou z největších favoritek na celkové vítězství je Němka Isabell Werth, která v průběhu halové sezony ovládla hned několik mítinků a do USA přivezla svojí stájovou jedničku klisnu Weihegold OLD. V německých barvách figuruje také Jessica von Bredow-Werndl.
 
Silnou ekipu mají Nizozemci. Nechybí mezi nimi obhájce prvenství z loňského finále v Göteborgu Hans-Peter Minderhoud nebo další z legend Edward Gal. Stranou pozornosti jistě nezůstane také momentálně nejlepší britská dvojice Carl Hester a Nip Tuck. 
 
Z dalších jmenujme Rusku Inessu Merkulovu, domácí hvězdy Lauru Graves nebo Steffena Peterse a mnoho dalších. 
 
 

Výsledky z finále SP v Omaze sledujte TADY




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE