reklama 11A

Třetí kolo GCL s českou účastí hostila Šanghaj

Ani během třetího kola Lognines Global Champions Tour a Global Champions League, které se odehrálo během posledního dubnového víkendu v Šanghaji, nechyběly české barvy. Jak se vedlo našemu celku Berlin Lions, se podívejte v sestřihu EquiTV.
05.05.2017 11:16  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

SESTŘIH Z GCT A GCL V ŠANGHAJI MŮŽETE ZHLÉDNOUT TADY

Ve dnech 28. – 30. dubna se v čínské Šanghaji odehrálo třetí kolo letošní prestižní parkurové série Longines Global Champions Tour a ruku v ruce s ní také třetí kolo týmové soutěže Global Champions League.

Ani v Asii nemohly chybět české barvy, které reprezentovala Anna Kellnerová. Té jsme se hned po příletu zeptali, jak probíhala cesta do daleké Číny. Anna Kellnerová je v rámci ligy součástí družstva Berlin Lions. Spolu s ní se představili ještě její kolegové Rakušan Max Kühner a letos premiérově také Gerco Schröder z Nizozemí.

Program mítinku začal v pátek, kdy proběhla mimo jiné i první část Global Champions League. Překážky kurzu z dílny italského stavitele Uliana Vezzaniho dosahovaly výšky 155 centimetrů a stejně jako v prvních dvou kolech v Mexiku a v Miami se jednalo o nesmírně náročný parkur. 

Pro hodnocení ligy se za celek Berlin Lions započítávaly v pátek výsledky Maxe Kühnera a Anny Kellnerové.  Max Kühner, který sedlal valacha PSG Future na konto týmu připsal po dvou chybách osm trestných bodů. Anna Kellnerová předvedla s Giljandrem van den Bosrand vydařenou jízdu, při níž chybovala jen jednou a do týmového hodnocení tak přidala pouhé čtyři body.

V hodnocení týmů si nejlepší pozici před druhým sobotním kolem vybudovala dvojice Francouzů startujících za celek St. Tropez Pirates. Šestý muž světového žebříčku Simon Delestre s koněm Chesall Zimequest ani jednou nechyboval. Bodové skóre týmu nezatížil ani Julien Epaillard, který s Cristallem rovněž nezaváhal.

Nepatrný časový odstup za nimi však měla další dvě družstva, která překonala první kolo ligové soutěže bez trestných bodů. Legendární Brit John Whitaker s Ornellaiou závodící za Hamburg Diamonds nechyboval stejně jako jeho kolega Belgičan Jos Verlooy s Caracasem. Nulu na kontě měli po prvních jízdách také zástupci Pařížských panterů ve složení Darragh Kenny z Irska a Jack Towell ze Spojených států amerických. 

Soutěž byla otevřená i pro jednotlivce a o pořadí mezi bezchybnými dvojicemi rozhodovalo rozeskakování. Třetí člen družstva Berlínských lvů Gerco Schröder si v individuálním hodnocení vedl výborně. V sedle Glock´s Lausejunge v základním parkuru nechyboval a postoupil do rozeskakování. Ani v něm nezaváhal a nakonec si dojel pro celkové deváté místo. 

O nejvyšších příčkách rozhodovaly desetiny sekundy. Na třetí místo v rozeskakování dosáhl po čisté jízdě Belgičan Jos Verlooy s koněm Caracas, který dojel v čase 39,82 sekundy. O sedm desetin rychlejší byla německá dvojice David Will a Mic Mac du Tillard, což nakonec stačilo na druhou příčku. Vítězem se stal Ir Darragh Kenny, jenž s Charly Chaplinem projel cílem rozhodující části bez trestných bodů v čase 38,87 sekundy.

Sobotní program přinesl v dopoledních hodinách druhé kolo ligové soutěže družstev, které za Berlínské lvy absolvovali Anna Kellnerová a Gerco Schröder. Třetí člen Berlin Lions Max Kühner startoval v úvodu soutěže pouze jako jednotlivec a vedl si výborně. Po bezchybné jízdě s koněm Cornet Kalua vybojoval dvanácté místo, což pro něj znamenalo i postup do Velké ceny.

Anna Kellnerová předvedla s Giljandrem opět solidní výkon a do cíle dovezla devět trestných bodů. Její kolega Gerco Schröder na Glock´s Lausejunge chyboval dvakrát a na konto celku přidal osm bodů. S celkovým výsledkem dvacet devět bodů z obou kol skončil celek Berlin Lions na třináctém místě. I tentokrát nám Anna Kellnerová poskytla po svém výkonu krátký rozhovor. Tolik k výkonům jezdců z Berlin Lions a nyní se pojďme věnovat dalším výsledkům. 

Zklamáním bylo druhé kolo šanghajské GCL pro Simona Delestra. Ten se s Chesallem dopustil čtyř chyb, a ani čistá jízda jeho kolegy z družstva Juliana Epaillarda výsledek pirátů ze St. Tropez nezachránila. S šestnácti trestnými body klesli z prvního na osmé místo.

John Whitaker s Ornellaiou znovu prokázal obrovskou zkušenost a ani na parkuru s překážkami do 160 cm nezaváhal. Jeho kolega z Hamburg Diamonds Jos Verlooy na Caracas také nechyboval, a tým tak měl po dokončení všech jízd čisté konto. 

Stejně na tom byli jezdci z Paris Panthers. Irský jezdec Darragh Kenny s hřebcem Charly Chaplin dokončil bez chyb ve výborném čase 77,81. Američan Jack Towell si pro další kolo změnil koně. Sedlal Lucifera, a také s ním neshodil žádnou z překážek. Navíc absolvoval parkur stejně jako Kenny ve svižném tempu, a to se nakonec ukázalo jako rozhodující. Součet dosažených časů vynesl první příčku pařížským panterům a dvojice z Hamburg Diamonds skončila druhá.

Ve vedení bodování Global Champions League jsou i po třech kolech Valkenswaard United před druhými London Knights a třetími St. Tropez Pirates. 

Vítězem soutěže jednotlivců se stal francouzský jezdec Roger-Yves Bost, který kurz překonal v sedle Pegase du Murier bez trestných bodů a s náskokem o více než sekund a půl na druhého umístěného, kterým byl Američan Kent Farrington s Creedance.

Absolutním vrcholem sobotního dne byla Velká cena Šanghaje započítávaná do bodování Longines Global Champions Tour. Jak již v rozhovoru nastínila Anna Kellnerová, za Berlínské lvy se do Grand Prix kvalifikoval pouze Max Kühner. Ten se s koněm Cornet Kalua dopustil lehké chyby na oxeru v závěru kurzu a dojel si pro krásné dvanácté místo.

Pouze čtyři dvojice se přes základní parkur dokázaly probojovat do rozeskakování. Belgičan Gregory Wathelet v sedle Coree v něm jednou chyboval a s časem 41,48 dokončil čtvrtý. Shození se nevyhnul ani italský jezdec Alberto Zorzi s Fair Light van´t Heike. Byl však o poznání rychlejší než Wathelet, a dojel si tak pro třetí příčku.

Bez zaváhání dojel do cíle rozeskakování Maikel van der Vleuten z Nizozemí. S hřebcem VDL Groep Verdi obsadil nakonec druhé místo. Nejrychlejší a zároveň bezchybný byl Ital Lorenzo de Luca, jenž projel cílem v sedle hnědáka Ensora de Litrange s náskokem více než sekundu a půl na druhého van der Vleutena. 

Lorenzo de Luca si tak v Šanghaji připsal jako vítěz Grand Prix nejvyšší bodový příděl do žebříčku Global Champions Tour. Dostal se tím také do vedení průběžného bodování série. Na svém kontě má sto bodů. Druhý je s devětaosmdesáti body Maikel van der Vleuten, třetí místo drží Scott Brash. Max Kühner je s padesáti body třináctý.

Global Champions Tour bude pokračovat od 19. do 21. května v Madridu. Komu z jezdců Berlin Lions budeme moci tentokrát držet palce, na to jsme se zeptali opět Anny Kellnerové.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE