reklama 11C

Strzegom: Tříhvězdový kurz byl skutečně náročný

Během odpoledne 20. května se v polské Strzegomi uskutečnil hlavní sobotní program. Jezdci se totiž představili v rámci terénní jízdy soutěží CICO3* a CCI3*. Z Čechů zajel lépe Miloslav Příhoda, a to s jedním zaváháním. Do čela se dostali Němci…
20.05.2017 18:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

„Jelo se mi jinak dobře, ani bych neměl tolik za čas. Došel bych asi půl minuty po čase. Jen bylo znát, že je ještě letos nerozběhaný, loni tu šel mnohem lépe. Dnes ani neskákal takové velké skoky,“ zmínil po dojezdu Miloslav Příhoda. S koněm Captain Hero letos startoval teprve v druhém krosu, který nakonec dokončili s jedním vyhnutím a trestnými body za čas.

„Na hodně místech se dalo jet opravdu dopředu anebo brát zpátky. Jezdci volili různě. U vody jsem se rozhodl, že půjdu z vody bulfinč na čtyři cvalové skoky - šly čtyři nebo pět. Ale nepřiblížil se, jak měl, a nakonec jsme udělali pět,“ popsal pocity z trasy. „Po té druhé vodě jsem při nájezdu na kombinaci 19AB viděl, že to vychází na čtyři dopředu. Nechtěl jsem, aby se opakovalo, že třeba nepřidá dostatečně a mohl by o skok chytnout. Tak jsem vydržel a počkal, ale ztratil jsem cval a byl jsem moc blízko,“ okomentoval Miloslav Příhoda. Koni se navíc dostala po překonání první překážky větvička pod kamaši a jezdec chvíli přemýšlel, zda jet dál. Ztratil tam tak mnoho času. „Nevěděl jsem, jak ji tam přesně má a taky jsem čekal na případný povel od rozhodčího. Rozhodl jsem se pak skočit jeden skok, a že uvidím. Šel v pohodě, tak jsem to v klidu dojel. Ale potěšilo mě, že až do cíle měl sílu a měl jsem ho plné ruce,“ doplnil jezdec.

V delší variantě tří hvězd, tedy CCI3*, se o splnění kvalifikace na mistrovství Evropy pokoušela Eliška Opravilová. Bohužel tentokrát se jim to nepodařilo. „On na začátku víc táhne. Jak je úzký skok na začátku, je to někdy problém,“ řekla po dojezdu. „Nemělo pak cenu ho honit a jet dál, už stejně o nic nešlo,“ popsala své rozhodnutí. Po vyhnutí v kombinaci dvou úzkých skoků pak po překonání ještě jednoho skoku vzdala a pošetřila tak svého koně do dalších závodů.

Obě soutěže však dělaly mnoha jezdcům problémy. V rámci CICO3* se pouze jeden jezdec vešel do stanoveného času. Britský reprezentant Alexander Bragg díky tomu poskočil z 22. pozice po drezuře na páté místo. Suverénní jízdy však předváděli Němci a jejich reprezentanti si aktuálně drží první čtyři pozice. Není tak divu, že s velkým náskokem v Poháru národů vedou právě Němci.  Bez chyb na překážkách dokončilo trasu 20 jezdců z původních 41 startujících.

Soutěž CCI3* pak měla být pro vícero jezdců kvalifikací na evropský šampionát, který se koná právě letos ve Strzegomi. Nicméně náročný kros mnoho jezdců nezvládlo dokončit v kvalifikačních limitech a nikdo ze startujících neabsolvoval trasu ve stanoveném čase. Do čela se nakonec dostala Karin Donckers a Fletcha van´t Verahof s 52,3 trestnými body po dvou dnech.

Na stránky pořadatele se dostanete ZDE. Sledovat závody ONLINE můžete TADY




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE