reklama 11A

Dva čeští reprezentanti před tříhvězdovým krosem

Během sobotního odpoledne 20. května se v polské Strzegomi při Strzegom Horse Trials uskuteční jako vrchol tohoto závodního dne terénní jízda pro soutěže CICO3* a CCI3*. Na startu se za Českou republiku představí Miloslav Příhoda a Eliška Opravilová…
20.05.2017 12:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Nejprve se krátce po poledni vydají jezdci do krosu v rámci soutěže CICO3*. V tomto Poháru národů se představí také několik jednotlivců, mezi nimi i Miloslav Příhoda a Captain Hero. Tato dvojice má zároveň splněnou již kvalifikaci na letošní mistrovství Evropy a závody bere jako přípravné.

„Jde vidět, že to letos staví Angličani. Loni byly skoky vyšší, teď je to spíše techničtější a všechno je hlavně postaveno dopředu. V kombinacích a distancích je o půl až metr a půl všechno delší. To je přesně typické pro Angličany,“ popisuje před zkouškou Miloslav Příhoda. Zřejmě nejtěžší pasáží a opravdovou prověrkou bude až v závěru trasy kombinace 19AB. Jako varianta se dá jít i s výraznou časovou ztrátou dokola, český jezdec však v případě bezproblémového průběhu počítá s variantou napřímo. Oba skoky tak půjde zešikma.

Naopak Eliška Opravilová s Lasingem se chystá na start první soutěže CCI3* a snaží se tím o kvalifikaci na mistrovství Evropy. „Budu muset bojovat až do úplného konce, ani tam nejsou jednoduché skoky,“ zhodnotila jezdkyně. „Snad bude mít dostatek sil, přeci jen jde poprvé takto dlouhou soutěž a v závěru jsou ty bedny pořádné. Naopak vody se nebojím a jsem ráda, že je většina kombinací napřímo. To chodí obvykle dobře,“ doplnila. V drezuře si však vedli velmi dobře a do Strzegomi si přivezli dobrou formu.

Na stránky pořadatele se dostanete ZDE. Sledovat závody ONLINE můžete TADY




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE